Kommunikation

Ibland funderar jag om jag borde arbeta med kommunikation. Lägger ändå ner så mycket tid på det så jag borde nästan få betalt. =)

Min sambo tycker att jag bode bli chef. För vadå? Och varför? För att jag gillar att bestämma och gör det mycket hemma? Eller gör jag det för ingen annan tar beslut så jag gör det i stället för andra? Hum...har brottats med det där med att bestämma ett tag. Är ganska snabb av mig och gillar när det går smidigt, snabbt och fort. Tyvärr (och kanske ganska bra) gör ju inte alla andra det.

Resultatet blir i alla fall att jag tar en hel del beslut. För att de ofta blir smidigast så. Både privat och i yrkeslivet.

I helgen har jag fått träna mig att bli en bättre människa. Bättre på att kommunicerar och sätt aord på sådant som är svårt men självklart. Tog en promenad med en vän och konstaterade att rent teoretiskt så är livet inte ett dugg svårt att leva - men känslomässigt så går man bet och det blir tufft. ja.....

Mam lär i alla fall så länge man lever - om man vill förstås!


Arg argare argast

Ibland blir vissa dagar absolut inte som man tänkte att de skulle bli. Kanske dags att sluta förvånas?

Jag blir sällan arg. Å då menar jag inte lite upprörd, diskussionslysten eller irriterad. Utan jag menar arg på riktigt. Att man tappar huvudet, inte vet vad man gör, att tankarna far hit och dit utan koll på läget över huvudtaget.

Så arg att man nästan blir rädd för sig själv.

Jag blev det idag. Superduper arg. Tappa huvudet. Totalt.

Ingen kom dock i min väg som tur var. Jo köksbordet som fick sig en känga av min stövel. Jag stod i hallen och sulade i väg stövlar och kläder in i köket. Sen kom tårarna. De sprutade.

Allt detta över egenterligen inget allvarligt. Det tog ett tag innan händerna slutade darra och jag fick be min familj om ursäkt. Då var jag totalt slut. Å då skulle jag på kalas. Jättesugen var jag på de då. Att träffa folk och vänner å så. NOT.

Men jag är inte långsint. Tvärtom. Så det rann av mig till slut.

Tyvärr fortsatta dagen att bjuda på diverse mindre roliga situationer. Men så äör det ibland. Livet är inte så där jättekul. Trist.

Nu lägger jag denna lördag bakom mig. Lilla My får krypa tillbaka för en gladare och lugnare Bullninja.

Nu stundar snart finalen i Robinson....vem håller du på?


Morgonpigg



Hurtig var det här!!
Har redan hunnit med ett spinning-pass på friskis nu på morgonen. hua. Det känns verkligen i benen nu när jag går upp och ner för trapporna i huset.

Har sovit som en prinsessa i natt! Sov innne hos Ville i goa extrasängen. Vaknade BARA en gång. Fatta. En gång på hela natten. Det var nog den bästa på säkert ett år. När jag var gravid så sprang jag på toaletten stup i kvarten och hade svårt att sova. Sen kör ju jag nätterna med Olle i veckorna. Men helgerna är mina sovnätter. Fast jag brukar inte sova så särskilt mycket bättre. Än i natt. Sweet. Hoppas på en repris till natten som kommer.

Snart kalas hos en av mina godingar.



Stick, fisk och fika

Nu har Olle fått sitt vaccin. Hoppas hoppas han inte blir dålig av det. Men vi vågade inte chansa att inte ge honom när vi ska ut och resa till land där det är ganska stor risk att svinisen går + att inga andra är vaccinerade så smittorisken är hög.

Har blivit bjuden på lunch idag. Så himla trevlig toch skönt att få äta hos någon annan. Blir inte så ofta. Är ju mest hemma med mina småbrallor. Så jag njöt verkligen. Sen var det itne en lugn stund eftersom tre under året och en på fem och en på fyra gör rätt mycket väsen av sig. Men jag var i rätt sällskap om jag säger så. Skönt att inte behöva känna sig jobbig. De är lätt tatt göra det i sällskap utan barn och barnförståelse.

Helgen blir lugn. Ska försöka komma i väg och träna i morgon. Sedan mys med familjen . Ev lite firande av ett av mina "fadderbarn" som fylller 11 år i morgon. Vad tiden tiden går fort! Kändes som han var lika liten som Ville nyss. hum...åren går fort!

Sen på söndag blir de nog fika med en kompis. Känns som om jag har mer saker inplanerat men minnet sviker ibland. Tur att jag åt fisk i går. De ska ju va bra för minnet. =)

Jo någon som har bra recept på fisk som inte smakar fisk? =)

Trevlig helg!




kärlek och lite lax

Sesamlax Receptbild - Allt om Mat

Nu e de klart! Fixat pass till Olle inför Thailandsresan. I morgon bitti ska han även bli vaccinerad mot svinisen. Sen är vi nästan redo för resan.

 

Idag ska jag laga fisk. Ni som känner mig vet att de inte hör till det vanliga. Väldigt ovanligt. Kan helt ärligt säga att för första gången ska jag tillaga lax. Har fått för mig att nu måste jag bara lära mig äta fisk. Skaldjur har jag gett upp. Har försökt lära mig så länge men inser att de inte går. Men fisk kan fortfarande ha en chans.

 

Det blir i alla fall en sesamvariant på spett. Kanske lite som den på bilden. Jag kör bulgur och resten av familjen käkar potatis. Få se om den går ner. Får ha en massa goda örter och citron så funkar de nog. Skam den som ger sig.

 

Fick just reda på att en vän till oss läser bloggen. En ganska oväntad sådan. De e kul!!Läs på bara!

 

Min mamma är här. Så skönt att få lite hjälp av henne. Särskilt i dag när jag borde vara klonad i två. Ville ropar och är rädd och vågar inte vara ensam. Olle som helst ska somna om……vad göra….? Så mamma kom. Tack snälla för det. Är henne evigt tacksam för allt stöd hon ger mig.

 

Igår var sista gången på Bup. ” Nu är ni som vilken vanlig familj som helst, ni har kommit ur krisen”. Så skönt att höra, även fast vi kände det båda två innan vi gick dit. Det blev ett bra avslut. När vi sitter ner och pratar så känns allt så bra nu.

 

Vi har kommit förbi och ur krisen vi hamnade i när Olle kom till oss. Över och förbi. Lite starkare, mycket klokare och fortfarande nära varandra sambon och jag. Vi känns som ett fungerande team. Mycket skönt. Sen är de klart vi småtjafsar som alla andra par vi med. Inget är perfekt. Är det dit vi strävar? Efter perfektion? Nja……jag tror inte. Finns det?

 

För mig finns bra dagar, lyckliga dagar, sämre dagar, tråkiga dagar och roliga dagar. Dagar då allt är häligt lätt och enkelt. Dagar då mycket känns tråkigt, meningslöst och negativt. Dagar som går utan att det känns något speciellt. Som flyter på, glider förbi och upplevs.

 

Det som känns hela tiden är att min sambo är där. I vått och i torrt. I de roliga och i det tråkiga. Tryggt, bra och stabilt. Så det är vårt förhållande…..å jag vill inte byta det mot något.

 

All kärlek till dig - du är bäst för mig


fulltspäckat

Idag är det ett evigt farande. Nu sover Olle sen ska min mamma komma hit och var barnvakt medan jag och sambon kör sista svängen hos BUP.

Känns bra att avsluta nu. Det har fått tagit den tid det behöver men nu känns det som om det är sista gången.
Ska även till Bvc och göra 1/2 års kollen. Även träffa sköterska och ev ta vaccin inför Thailandsresan med Olle.

Vi andra tre i familjen var i gårkväll och "stickte " oss. Ville var så tapper och modig. Nu bheöver vi bara fyll apå en gång till så har vi i stort sett livstidsskydd för Hepatid A och B (Tvinrix).

Ikväll är det killgympa för Ville. Jag hålle rpå att jobba bort mig själv från passen eftersom jag tror de kan var nyttig för Ville i längden. Börjar idag med att sitta på bänken i hallen. Nästa gång blir det att sitta i omklädningsrummet. Han är ju van att jag är med å håller i passen, så det tar nog lite tid att vänja sig bort med detta. Säskilt eftersom han vill vara så nära mig.

Har fårstått att ni andra som har barn runt 6 årsåldern har samma liknande upplevelser av denna period.

Oj nu e klockan mycket!! Måste rusa!

Lisbeth och jag

Ikväll är det Guldbaggegalan.

Om inte Stieg Larsson filmerna kammar hem något, skulle jag bli förvånad. En bra ungdomsfilm är säkert I taket lyser stjärnorna. Har inte läst boken- har inte sett filmen men den lär vara jättebra. Brukar hålla mig up-to-date med ungdomskultur men förra året gick jag bet. Hade lite annat att tänka på liksom.



Stieg L. filmerna är bra. En gång i tiden gick jag under en arbetskonferans, under namnet Lisbeth. Det var innan filmerna. Vi var ett gäng som hade börjar läsa böckerna och då fick jag namnet Lisbeth. Vet inte varför egenterligen. Har haft en trygg och bra uppväxt, inte utsatt för något övergrepp, ganska pratig, social (enligt mig själv). Hum...varför fick jag namnet? Kanske kanske för att jag är feminist? Å inte tar skit. hum.....Måste nog fråga en gammal arbetskamrat om detta.

Noomi Rapace har i alla fall gjort en utmärkt tolkning av rollen. Hon ÄR Lisbeth. Man liksom tror att hon är så där på riktigt. Som en reporter sa..."Men Noomi...hur är det att gå och hämta sina barn på dagis, efter en heldag i Lisbeth-rollen?" Bra fråga. Det var inte så lätt , sa Noomi.

Lycka till ikväll Noomi. Du är värd en bagge.

För Lisbeth Salander är ingen baggis att tolka.


syskon

Det har tagit lite tid för Ville att ta till sig sin lillebror Olle. Vi förstod ganska snabbt att det inte är något man kan skynda på eller påtvinga.

Visst har det varit tråkigt ibland när han inte ens velat se åt sin lillebror och inte ens knappt säga godnatt mm. Han har också sagt att han är "roligast när han sover" och att "det finns inte så mycket bra med Olle".

Men nu har det hänt något. Ville går själv och gosar med Olle. Han busar, sjunger och leker med honom. Han pussar honom varje dag och kallar honom för "lilla karamellen". Mitt hjärta svämmar då över. Det tog ett halvt år för Ville att komma på att det faktis kan vara mysig tmed en lillebror ....Särskilt eftersom Olle beundrar varje sak Ville gör.

Barn tar den tid de heöver. Att de ska vara så svårt för mig att fatta ibland med mina egan barn. Särskilt med Ville. Han behöver tid. Lugnt och ro. Just nu behöver han mig och sambon så nära så nära. Kan kanppt vara i ett annat rum förrens han frågar "var är ni?". Han kan inte heller vara ensam på övervåningen. Jobbigt för min lilla stora skrutt.

Har pratat runt med andra som kan intyga att de är så här när de är runt 6 års åldern. Så om någon vill dela med sig - varsågod! Kan vara skönt att höra andras berättelser....


Thailandsboende

Har just nu nästan precis bokat och betalt de mesta inför Thailand!!! Äntligen klart!

Här kommer ett litet smakprov på var vi ska bo!

Första boendet på Tipa i Aonang!

Bilder på Tipa Resort

ANdra stället är på Koh Lanta och Noble house

Pictures from Noble House, Koh Lanta

Tredje är på Phiphi Island och Phiphi Villa resort

Phi Phi Villa Boutique Resort, Koh Phi Phi, Thailand: Gallery - Swimming PoolPhi Phi Villa Boutique Resort, Koh Phi Phi, Thailand: Luxury Deluxe Villa

Sen tillbaka till Aonang och Best Western
Best Western Ban Ao Nang Resort Krabi - Swimming PoolBest Western Ban Ao Nang Resort Krabi - Pool Terace

Känns som om de kommer funka jättebra!!!!! Ska bli så skönt, roligt, avkoppland eoch härligt!



Snabba kontanter



Bio i kväll! Tjolahopp!
Ska bli riktigt trevligt att sambon och jag själva ska göra något. En film blev det. Båda gillar verkligen att gå på bio och sitta och kolla in en film. ”Snabba cash” blir det. Har inte läst boken. Sambon har de och gillar den.

Betyder det att det är en ”killfilm”? Brukar ju inte bry mig om att dela upp i kill och tjejgrejer men jag ser en tydlig skillnad om jag eller sambon får välja vad vi ska se. Sen är jag inte särskilt förtjust i romantiska komedier som många andra tjejer är.

Jag gillar svenska filmer. Kanske inte de typiska komedierna men lite andra filmer. Jag gillar också psykologiska filmer och filmer som beskriver människoöden. ”Sagan om ringen” filmerna och lite tyst….Starwars filmerna. Nu har ju jag dock fått min beskärda del av dem…så lite mättat är nog det behovet just nu.

En riktig favorit är ”A Beautiful mind”. Om ni inte sett den- se den! Jag älskade också ”När lammen tystnar” kom. ”Stekta gröna tomater” är också en gammal klassiker. Gillar de svenska Millennium -filmerna. Ja ganska blandad smak. Som min musiksmak ungefär. Ingen särskild logik.


Unicef

Nu har jag betlat in extra till Unicef. Vi är världsföräldrar i Unicef sedan ganska länge och själklart var de på plats tidigt i Haiti. Men nu har jag stillat mitt samvete lite och betalt in ännu lite mer pengar än den vanliga summan varje månad.

Har väl hittills bara bidragit med mindre summor och denna inbetalning var väl ingen högvinst direkt men de räcker ganska långt ändå. Till en massa reningstabeltter och första hjälpen väskor.

Jag kan nästan inte läsa, har faktis inte läst särskilt mycket om Haiti och katastrofen. Mår så fruktansvärt dåligt av det som hänt. På riktigt alltså. Jag brukar kunna ta det mesta men den här gången går det inte. Vet inte om de är för allt som hänt med Olle och att jag bär på en grundoro.....?



Olle är glad som en sol just nu...men inte särskilt sugen på flaskan längre sen han fick smak för mat. Så nu ska jag ner och laga lite gröt!

Olle just nu medan jag skriver!


Godmorgon fredag!

Uppe i stugan. Fick en extra liten powenap så här på morgon kvisten...Olle behgade somna om en stund. Tack för de!!! Har inga harmoninätter då han vaknar lite titt som tätt och bökar omkring. Men nu har jag två nätter i Villes rum att se fram mot. Sambon tar helgerna med Olle.

Ville har käkat frukost, klätt på sig och spelar PSP. Olle likaså....bara jag som inte har gjort något av detta ännu.

Nuläget hos oss! Myser i sängen fast påklädda!


Bullar

Vet inte om jag skrivit om att jag sedan ca tre veckor tillbaka inte äter något vitt socker, vitt mjöl och inte någon vit pasta ris mm. Lite halvt Gi sådär.

Är ju som ni hör till namnet ganska torsk på socker och gottigott. Men man kan göra ganska mycket gott utan socker också. Idag har jag varit lite kreativ och bakat häsobullar. Även mjölkfria - så M du är välkommen över på en god och nyttig mjölkfri bulle sen!



Dessa bullisar är gjorda på bland annat dinkelmjöl, havredryck, rivet apelsinskal, kardemumma, kanel och katrinplommonpureé mm. Riktigt mumisga blev de!! Bra mellanmål istället för mammas vaniljbullar.

Har precis ätit två ljumna.....men en go latte till....mmmm

Har fixat överraskning till sambon på lördag också...Barnvakt och grejer.....Härligt. Nu längtar jag!


Det känns idag

Det känns att jag var på ett tufft pass igår. 75 min medel. Men inte fanken var det medle inte. Mera intensivt.

Två duktiga och väldigt vältränade ledare gör att de blir tufft, snabbt, hårt och intensivt. Väldigt bra. Lite för mycket hopp för min ex.gravida kropp. men de fick gå. Nu har jag något att bita i under våren. En utmaning!

Det känns i benen att de var tufft igår. Så idag ska jag ta de lugnt. Har en del att pyssla med här hemma och så har jag ju båda killarna att ta hand om.

Till helgen skulle jag vilja hitta på något mysigt med sambon. Vi har inte gjort något ihop sedan Olle kom så de är ju på tiden nu. Ja Ikea räknas inte tycker jag. Lite sugen på att gå på bio. Kolla in Avatar. Har hört att de som sett den är så nöjda. Sambon vill nog se Snabba cash.  Få se om jag kanske kan ordna lite barnvakt och överraska honom med en liten bio.

Sen blir de hem till lillebror på söndag för lite fika och försenade gratualtioner.

Hörs!

Masserad, ultraljudad, strechad, knäckt och knådad

Japp! Nacken har fått sig en omgång av naprapaten. Känns redan bättre. Men oj vad den fick stå ut med. Fast så farligt var de faktis inte. Kollade upp mina ena axel också. De är nog en inflamation där. Fick det förklarat för mig....hade något namn också men det har försvunnit från minnet redan. Det lät som en liten larn ungefär. =)

Tjejen jag brukar gå till men min nacke, är mamma-upptagen så jag gick till en som jag besökt förut. Han är bra. Trevlig och rolig också. Det bästa är att det också verkar som om min nacke tycker det samma.

Den här naprapaten är en tränings-typ. Inte lika mycket som min vän L (som tränar hur mycket som helst) men han ligger nog nära henne i nuläget. Det visade sig att han lyfter 62 kilo i hantlar!! Hallåååå!!!

Själv tar men väl en sådär 4 kilo när man känner sig i form. =) Men snacka om att man kan komma långt med vilja,träning och fokusering. Bra de.

Fick en konstig bild i huvudet när jag låg på bänken. Att han skulle kunna lyfta två Sofie rakt  upp med sin armar. Sjukt starkt. Jag får nog jobba lite på min armstyrka tror jag. Vore ju bra att kunna lyfta Olle några år till.


Stel nacke = napratpatbesök

Aj aj......den onda nacken börjar gå över men huvudvärken ger sig inte. Det blir ett besök hos naprapaten. Den tjej som jag brukar gå hos är mamma-upptagen så jag går till en annan som också är bra.

Få se vad jag får för bedömning. Jag tränar och håller igång men nacken är envis. Skuldror, nacke och axlar är inte bra. Men de brukar faktis bli bättre när en naprapat får ge dem en omgång. Hoppas på det i alla fall. Som grädde på moset så har Olle vakant och vill ha nappen ett otaliga gånger i natt. Ingen bra kombination kan jag upplysa om.

Trots stelnacke och huvudvärk begav jag mig ner på stan på förmiddagne och inhandlade en present till lillebror som har fyllt år. De vankas fika på söndag och då ska han bli lite uppvaktad. Blev nöjd med inköpet och hoppas de passar honom i smaken!

Idag blir det lugnt. Räknar ner timmarna till naprapatbesöket. Sen en soft kväll. Igår körde jag aerobic för första gången. Riktigt kul var de!! Tyckte jag fixade koreografin hyfsat i alla fall. Så de blir till att boka in sig på nästa måndagspass igen! Skojsigt!

Well.....allt för tillfället!

Roslagens Alternativa

Roslagens Alternativa

allt inne

Ja nu har jag äntligen fått in allt i köket som ska vara där....nästan. he he. En liten byrå som stod där har vi inte fört över än. Men de kommer inte bli några problem.

Skönt också att ha rensat ut det man inte använder samtidigt som man plockat in. Mår bra när jag rensat ut och ur skåp.

Håller på med det sista inför resan också. Ska boka de sista boendena. Men har lite lyxproblem då jag inte riktigt vet var vi ska åka efter Koh Lanta. Kollar på phiphi...men har inte bestämt oss ännu. Känns ju som ett angenämt problem om jag säger så.



Ikväll ska jag på aerobic. De var länge sedan sist. Skaka lite rumpa och dansa loss lite. Kan behövas. Går in på tredje sunda veckan nu. Funkar bra tycker jag. Får se hur magen håller.


Söndag

Trött idag. Har inte sovit särskilt dåligt, men trött ändå. Har så himla svårt att komma i säng på kvällen. Sitter kvar uppe och tittar på tv, eller småfixar. Surfar runt för det sista boendet för Thailandsresan mm…

Skulle behöva någon som säger: ” i säng med dig nu – gå och lägg dig”. Stannar uppe så jag blir övertrött och inte känner att jag är trött längre.

Men ikväll ska jag i säng kl 21. Kan ligga och läsa en stund och sen sova. För jag vet att jag får sova som bäst före kl 02, sen vaknar Olle och vill äta. Hum….dessa sömnproblem…….

Har inte sagt något om fredagens tjejmiddag. Men det var kanontrevligt! Kände värdinnan som jag förövrigt pluggade ihop med sista kurserna på socionomprogrammet. Vi skrev också vår c-uppsats ihop. Å vilken uppsats sen. Det är nog det arbete jag kan säga att jag verkligen blev nöjd med. Vi lade verkligen ner vårt bästa i den. Så om någon känner sig sugen någon gång (och orkar) så finns den att googla på. Handlar om varför svenska män köper sex i Sverige. Jojo….de får man en del svar på.

Tillbaka till middagen. Vi var 8 tjejer, kvinnor i olika åldrar och med olika bakgrund och yrken. Ändå var vi en ganska homogen grupp pga att vi hade småbarn. Av dessa 8 så var 5 utbildade socionomer, varav en numera är familjeterapeut. Två jobbade med it och en arbetade på ett träningscenter. Flera var ”mamma-upptagna” Mycket av samtalet handlade då självklart om barn. Men efter ett tag så vill man ju gärna prata om annat också. Vi pratade jobb och allmänt. Sen kom ett ”tjejmiddags-spel” fram. Det var verkligen jättekul! Massa sköna frågor kring en massa olika saker. För att nämna några: sexliv, otrohet, nöjd med sitt liv, vad man attraheras av och mycket mer. Det gav upphov till mycket skratt och sköna kommentarer! Jag tyckte det var en bra grej när man inte känner varandra. Man kommer in på saker som man kanske aldrig skulle göra annars. Kul var det i alla fall!

 Idag blir det lite städning, promenad och dagen avslutas med att fira min svärfar som fyllt år. Så middag hos honom och lite uppvaktning. Trevligt trevligt!


Livet och döden

Har redan varit ute en timma och åkt skridskor med Ville och hans kompis + mamma. Sambon och Olle hängde också på.

Ja vad ska man säga......ibland är det negativt. Säskilt om man har en snart 6 åring som krisar och ser allt nattsvart. "Kan ingeting, går ingneting, allt blir fel allt är jobbigt. Men skridskor ska jag åka!!"

Smaka på den kombinationen! Ja.....man blir lite trött som mamma. Sambon tror att han har gett Ville det negativa genetiskt. Ha! Jo kasnke har han rätt till viss del...men är man mitt i livet med alla stora frågor och ser sig själv i mitten så är de inte lätt. Inte lätt att börja förstå vad döden är och vad livet är. Att allt kan försvinna och ens föräldrar kan dö innan en.

Han är så stor ibland och så liten också. Allt på en gång. Han vill vara nära nära och så vill han klara allt själv. Blir överduktig på vissa saker och sen "kan jag ingenting" . Känner ni andra igen er som har barn i samma ålder?

Nu är vi hemma igen i alla fall. Å skridskor vill han åka i morgon igen! På´t bara!


roligheter

Ikväll ska jag på tjejmiddag till Sthl. Hos en kompis som jag träffade under min socionomutbildning. Ska bli himla trevligt. 11 st tjejer och god mat. Kan inte bli fel.

Jag tycker de är kanon att gå bort och inte känna så mycket folk. Alltid kul att träffa och prata med nya människor. Tyvärr ska jag nog ta bilen, så inget glas rött för mig. Eller ett kanske man kan ta ett precis när man kommer? Vet att de tar ca 3 timmar för ett glas att gå ur kroppen (arbetsskadad inom området)

Roligt ska de bli i alla fall. Jag är nyss inkommen fårn en tur ute. Jag och killarna har varit och åkt skridskor. De har spolat upp en liten bana i området bredvid vårat...så himla prkatiskt! Så vi var där en timma och körde lite hockey, lite åka runt runt och så vidare. Skönt väder var d eockså. Inte bitande kallt utan nästan värme! tror de är 3 minus. Perfekt för skridskoåkning!

Nu ska vi laga lite lunch. Jag käkar Tom Ka Gai soppan från i går. (liten försmak för vad som komma skall) och Ville får något annat. Olle har käkat kalops på burk. Är lite lat när de kommer till att göra egna pureér. Har gjort någon gång. Frukt går bra .Men annars har jag kört på med burkar.

Så....om ni inte hör något mer idag så får jag uppdatera er om tjejmiddagen i morgon!!


kvällsroligt....å lite på dagen roligt!

Ikväll ska jag på tjejmiddag till Sthl. Hos en kompis som jag träffade under min socionomutbildning. Ska bli himla trevligt. 11 st tjejer och god mat. Kan inte bli fel.

Jag tycker de är kanon att gå bort och inte känna så mycket folk. Alltid kul att träffa och prata med nya människor. Tyvärr ska jag nog ta bilen, så inget glas rött för mig. Eller ett kanske man kan ta ett precis när man kommer? Vet att de tar ca 3 timmar för ett glas att gå ur kroppen (arbetsskadad inom området)

Roligt ska de bli i alla fall. Jag är nyss inkommen fårn en tur ute. Jag och killarna har varit och åkt skridskor. De har spolat upp en liten bana i området bredvid vårat...så himla prkatiskt! Så vi var där en timma och körde lite hockey, lite åka runt runt och så vidare. Skönt väder var d eockså. Inte bitande kallt utan nästan värme! tror de är 3 minus. Perfekt för skridskoåkning!

Nu ska vi laga lite lunch. Jag käkar Tom Ka Gai soppan från i går. (liten försmak för vad som komma skall) och Ville får något annat. Olle har käkat kalops på burk. Är lite lat när de kommer till att göra egna pureér. Har gjort någon gång. Frukt går bra .Men annars har jag kört på med burkar.

Så....om ni inte hör något mer idag så får jag uppdatera er om tjejmiddagen i morgon!!






All min goda energi

Hade en tanke med min blogg. Att det skulle vara ett sätt för mig att skriva av mig samt att kanske ge andra människor som upplevet något liknade som vi med Olle, en plats och ett sätt att få kontakt och kunna utbyta tankar och erfarenheter.

Nu har detta hänt. En liten kille har varit med om en liknade historia som Olles. Han mår bra och jag är säker på att han kommer fixa de lika bra som Olle gjort. De är kämpar de här små!!

Så jag vill bara säga att jag tänker på er och känner med er. Allt kommer ordna sig för er och er lilla kille.

Kram


Olles resultat från kollen

SKÖNT.


=)


Ah.....de känns bra....fortfarande. Inga tårar denna gång. Ingen anspänning som har spruckit och växt till gråt. Det krävdes ett halvt år för att nå hit.

Vi tärffades som sagt Olles läkare på Danderyd i dag. Med på besöket var också hans sjukgymnast.

Vi som vanligt mäta och väga först och sen var det dax att gå in till Alexander Rakov. Olle fick klä av sig till blöja och sedan ner på golvet. Alexander ville kolla om han vände sig. he he....Han vänder sig om för att ge Olle en leksak....då har han redan vänt sig till mage!! Tjolahopp! Riktigt snabb!

De testar han motoriskt och känner och vrider och klämmer. Vippar hans fotleder upp och ner upp och ner och cyklar med hans ben. Stretchar honom och vänder hans huvud och alla håll och kanter. Ger honom leksaker från flera håll och lockar han att vända sig åt olika håll.

Jag tycker hela tiden att Olle är så duktig!Alexander tycker att Olle har ett öga som är lite mindre än de andra och att han kanske skelar en aning. Jag blir inte orolig. Olles bror Ville hade mindre öga än Olle och skelade mer. Det växte bort innan han blev året. Hans lilla "mandelöga" syns kanppt längre. Olle har ett öga som är aningen mindre. Blir inte orolig.

Alexander tycker ändå att de ska kollas. Så här är det. Det som för vanliga barn är normalt och inte bör kollas upp, ska hos Olle kollas upp. Men de är bra. De är noga. De gillar jag. De gör mig tryggare.

Sjukgymnasten förbjöd hoppgunga och gåstol. (vilken sjukgymnast gör inte de?)

Så Olle får hålla sig till golvet. De blir bra.

Alexander tyckte inte vi behövde träffa honom förrens Olle blir 1 år. Jippi!!!!!!!!!!!!!! det känns också väldigt bra.
Sjukgymnasten vill träffa oss innan vi åker till Thailand. Jo, ang Thailand så behöver vi inte heller någon akutmedicin eller översatta journaler som jag trodde. Åk ni bara och hade bra , sa Alexander.

SÅ..........SKÖNT!

Nu kan mitt lilla pickade oroshjärta lugna sig en aning igen. Tänka positivt och fint. Allt kommer ordna sig för vår Ollebolle. Vår lilla glada kämpe!!



 



Vinterpromenad och besök på Danderyds sjukhus

Har just kommit in från en prommis med Olle. Han slog till och sov hela tiden medan jag prmenerade på i snön och vinterkylan. Skönt för honom!

Men nu är han vaken och snart hungrig, så de blir ett kort inlägg. Ska äta lite lunch och sen kommer sambon hem och så ska vi iväg till Danderyd för ett återbeök hos läkare och sjukgymnast. Jag känner mig lugn men ändå lite orolig. SOm alltid när vi ska dit. FÅr sådana flashbacks av vår första tid där, som inte är särskilt rolig och tänka på.

Ändå tycker jag att de går bättre för varje gång. Men de känns ändå som att vi ska dit och så ska de kolla på Olle som under en lupp och så ska man få ett besked eller en dom. Huuuu.

Nu ska de fixas lite lunch!

Realtioner

Idag har det medlats. Mellan sonen och en av hans bästa kompisar.

Det är inte lätt. Säskilt inte när man är 5 år och inte kan sätta ord på allt som far runt i huvudet. När man vill olika när man leker. Och när reglerna ändras under lekens gång.

Då är det tur att de finns vuxna. Å att vi vuxna pratar med varandra.

Tänkt att det har börjat redan! De är ju så små!
Men det är nu vi bygger och förbereder dem inför vad som skall komma.

Har jobbat med tonåringar halva mitt eget liv och jag ser vilken skillnad det gör när föräldrar kommunicerar med sina barn och andras barn. Men också med andra vuxna. Så länge vi gör det hänger vi med. De gäller att inte släppa taget när de blir tonåringar och själva tycker att de är stora nog att klara allt själv.

Tack M för att du är en sådan go person och en sådan bra mamma!! Vi löser det tillsammasn med våra småkisar. Oss rår de inte på.......än!!

Power!

Saker som gör mig glad

Det finns en hel del saker som gör mig glad. Idag visar jag med bilder:


Ville och kompis leker Starwars och har hur kul som helst


Sommar, sol och bad


Min mammas vaniljbullar


God mat


Gott att dricka

Min familj.....den största är bara med genom sina fötter ;)


Vänner och familj

Å massor massor av annat!


Fina söner

Jag måste bara sätta ord på vad jag känner just nu: Kärlek och tacksamhet för mina fina söner


Olle som kommit på att man kan bita sig själv i tån


Mer energi

Idag känns det lite bättre. Småskrotat hemma under en del av förmiddagen. varit och slängt allt som jag sopsorterar på Norpan och tittat in hos mamma.

Hämtat Ville på dagis och käkat lite mellis. Olle e nöjd och Ville e nöjd. Då blir allt så mycket enklare.

Ikväll ska jag träna på friskis. Ett medelpass kl 17.30 . Sen blir det hem och ta de lugnt. Mitt sundare leverna har så smått gett ett första resultat, vilket är skönt. Det går inte fort, men det är inte heller meningen. Bättre att de går långsamt och ger bestående resultat. Kan inte påstå att jag varit säskilt sugen på godis och fikabröd än. Men de kommer. Det kommer komma en tid då jag inte gör annat än drömmer om god kladdkaka, morotskaka och annat gott. Eller en påse plockgodis. Mmmmm...

Ska nog inte skriva så mycket om det heller. Då kanske jag blir sugen. =)

Tjipptjopp!


Ett minne blott!!!

Sisådärsöndag

Nja...inte den bästa söndagen i mitt liv om jag säger så. Inte alls särskilt rolig och givande. Men alla dagar kan inte var det heller.

Jag vet att jag är en positiv människa....men ibland är det svårt när alla runt omkring en gnäller, är trötta, mår dåligt eller bara är tysta och sura. Då känns det ganska trist att förösöka vara positiv. Det känns liksom som om det inte passar in.

Men allt är inte nattsvart. Det fanns bra saker med denna söndag också.

1. Jag var ute över en timma med både Olle och Ville. Skönt med frisk luft

2. Jag fick en liten promenad  och prat med "grannfrun"

3. Jag lyckades göra en smarrig OCH nyttig pizza, helt i GI anda.



4. Jag är nu själv hemma och ska börja kolla på Flickan som lekte med elden (med ett stopp för "En annan del av Köping")


Så.....summasummarum - söndag = sisådär så när som på ovan punkter

Lördag idag

Lördag idag. Blev väckt kl 06.00 av lillkisen. Men jag var inte alls sugen på att gå upp då. Vi låg kvar tills kl 7 då han somnade om och jag fick 45 minuters sömn igen. Gött!

 

Sambon hade varit på galej och kom hem sent. Väldigt sent. Men vi andra gick upp och käkade frukost. När han kom ner var det nästan dags för mig och åka och träna. Jag och L skulle köra ett 75 min friskis pass igen.

 

Den här gångne var det inte lika lätt. Betydligt tuffare men de gick. Då blir man lite glad att man fixar det!

 

Hem igen och fixa lite och käka lunch sen kalas hos god vän. Har trixat och fixat lite med presenten men kan inte skriva det här i fall hon kollar bloggen innan jag hinner dit.

 

Trevlig kalas var det! Födelsedagkvinnan nöjd med presenten.
Föreläsning med Martina Haag 

Ikväll det blir en film. Inglorius bastards. Typiskt sambo och hans systers stil på film tror jag. Men jag är inte så kräsen. Det blir bra.

 

Nu osar de gott från nedervåningen! Fläskfille och avocadosallad! En variant på Gino till efterrätt! Jag beger mig nedåt……..


Rosalgens Alternativa

Idag har jag fortsatt att feja lite. Allt undanplockat...å så fick jag spontanbesök av en god vän och hennes son. Alltid lika trevligt. För övrigt så har hon ett jättebra företag som tillhandahåller mycket bra behandligar.

Roslagens Alternativa http://www.roslagensalternativa.se


Vi har alltid så bra samtal hon och jag. Jag är glad att vi blivit vänner.

Nu ska jag ta på mig varma kläder och gå ut kasta lite snöboll på Ville!!




Vårigt

Hann med och städa undan allt juligt under dagen. Olle har alltså varit på ett strålande och förnöjt humör. Kanoners!

Så nu har jag vår inne, fast de är mörkt och vintrigt ute.




För Ville har dagen som vanligt gått i Starwars tecken. Först lite PSP och Lego starwars. Sedan episod 1. Sen tyckte jag det fick räcka med tittande och spelade för ett tag. Vad gjorde han då? Då "byggde" han ett starwars sjepp av två kartonger. Det höll han sysselsatt i nästan 2 timmar. =) Sedan kom en kompis hit och de lekte en stung med "skeppet". Sedan 45 min episod 3. Men sen var de tvugna att gå ut. Så nu har de lekt ute över en timma. Bra de!



Idag ska julen bort

Nu håller jag på att plocka bort julen. De känns som om de är färdigt nu.
Vi kraschade pepparkakshuset igår också. Nu vill jag ha nya färger inne. Grönt e skönt. Vill tänka vår även fast det är vinter. Så lite gröna gardiner får nog åka upp i köksföstret.


Lite "before and after" bilder på vårt pepparkakshus

 






Trettondagen

Idag är det Trettondagen. Min sambos tursiffra. Kanske är det också hans turdag idag?! När han får välja så väljer han alltid siffran 13. I lagtröjor, lotter mm. Han och jag träffades också fredagen den 13. Så de är kanske min dag idag också?

 

Vakande 06.30 av att Olle slog upp sina blå och började jollra. Kan inte påstå att jag var särskilt pigg och sugen på att gå upp då. Så vi låg kvar och gosade en timma. Sen blev han less och hungrig. Ner och fixa välling och sen upp i sängen en stund till . Olle somnade om och jag snusade till. Sen ville Ville och sambon gå upp. Eller ville och ville. Men jag låg kvar under täcket.

 

Hörde hur de började klä på sig och Olle fick nya blöja. En tvättmaskin sattes igång och de började fixa och dona med frukost. Då gick jag upp. =)

 

Skönt att få börja dagen långsamt. Det behöver jag göra.

 

Idag ska det tränas också. Ett 75 min pass på Friskis. Hur nu jag ska orka de? Så i form är jag inte. Träningen ska ske med barnens faster. Hon e så bra. Bättre än hon tror och tycker själv. Hon är guld värd för oss. För mig.

 

Snart ska Ville och jag åka och hyra episod 1 och 3 av Star wars. Episod 6 går idag på tv. Han har fått börja kolla på filmerna efter mycket om och men. Med mig eller sambon som sällskap. Vissa scener får han inte heller se. Vissa spolar vi förbi och vissa får han helt enkelt titta bort på. Dumt kanske vissa tycker. Att vi redan låter honom se filmerna. Men vi har kapitulerat för att han är ett så stort fan. Han e galen i Star wars. Allt lego önskar han sig och bygger. Även det som är från 9 år. De tecknande serierna har han plöjt. Han pratar, lever och andas Star wars. Häromdagen ringde han till sin morbror och snacka om detta i säkert 15 min. När jag sedan tog luren och förklarade att han inte sett en enda riktigt episod än, blev brorsan förvånad. Ville kunde ju redan allt! Hade koll på handling och i vilket episod allt händer osv.

 

 

Men de är väl så. All åldrar har sina intressen. Jag vet ju att en hel del tjejer är tokiga i Hello Kitty – prylar. Fast då tittar jag hellre på Star wars. Faktis.

 

Well, detta är min dag så här långt. Skulle göra våfflor till lunch också, men det blev bara två och de fick Ville. Sambon fick äta rester och jag körde på en hederlig havregrynsgröt med kanel och sojamjölk. Satt varmt och gott i magen.

 

Later!


Olle på Astid L. idag

Idag har vi varit på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Olle var en klippa - som alltid! Se hela bilden

Hade en tid hos arbetsterapeuten. Vi ingår i ett forskningsprojekt som nu pågått ca 2-3 år. Det positiva är att nu har det fått en doktoranttjänst, så om ca 4 år kommer en utvärdering av allt det som vi ingår i.

Det är första gången som man forskar på så här små barn. Det finns någon studie från 18 månaders ålder, men inte den heller är särskilt omfattande. Olle är en av de minsta i denna studie. Man kan var yngst 3 månader, och det var han. Vi har förstått att de är ganska ovanligt att märka så tidigt att något inte är okej. Att ha upptäkt att han haft en stroke så tidigt är vad vi och andra med oss tror  - något positivt.

Hur positivt det nu kan vara. Helst skulle vi ju vait utan den. Så är de ju.

Hur som helst. Olle fixa biffen idag. =) Han fick sitta i en barnstol (lätt framåtlutat kan jag säga,,,så stabil är han inte ännu) och så tog arbetsterapeuten fram olika leksaker till honom. Hon kollade hur han tog dem, om han använde olika grepp, om han gjorde lika med höger och vänster sida. Samtidigt filmades allting. Efteråt kommer hon och en till koll aigenom filmen för att se om de ser någon sidskillnad i motoriken. De ringer om de ser något, annars träffar vi dem igen om ca 1 1/2 månad.

Olle blev trött efter ett tag. Då var det bara nappen och snuttefilten som skulle fram. På med alla kläder och hem i bilen. Somnade efter en stund och sov hela vägen hem.

Såå...nu är vi hemma och har fått i oss lunch. Sambon har hämtat Ville på dagis och åkte en sväng på stan. Jag håller på att packa upp i köksskåpen. Snälla grannarna köpte hyllplan på Ikea igår. Så nu kan jag Änligen packak upp allt!


ingen rolig start på dagen =(

Se hela bildenRackarns va otrevligt det är att gå till tandhygienisten. Ingen bra start på dagen. Men de är ju bra för tänderna.....så de är bara och bita ihop...eller gapa stort! =)

Sovit som en uggla också...dvs inget alls nästan . Olle körde någon variant då han var missnöjd och vaken mellan 00.10 och 01.20. Trevlig tid.

Men men....vädret är strålande och en promenad står på agendan nästa gång Olle ska slagga. De gäller och tänka positivt.

Småstadsfasoner eller inte?

 

På nyårsafton var vi ett gäng som satt och diskuterade huruvida bra eller mindre bra man är på att lära känna nya människor. Om man bjuder hem nya bekantskaper eller inte.

En ny arbetskollega berättade för mig att hon bott i vår stad i snart 10 år, men bara blivit hembjuden till en person under denna tid. Hon hade blivit förvånad när jag bjöd hem henne till mig på lunch häromveckan. Det var tydligen inget som var vanligt.

Vi började prata om hur vi själva gör. Ganska intressant visade det sig. Själv är jag uppvuxen i denna stad och har bara lämnat den för något år utomlands. Jag umgås med ganska många (enligt mig själv) och har ett stort kontaktnät. Ganska naturligt så träffar jag då också andra människor som jag inte umgås med privat under träffar med mina vänner.

Det intressanta kommer när jag då någon gång väljer att umgås med en väns vän. Eller om jag blir hembjuden till någon som jag normalt inte umgås med. Hum…..

Ett ex. En väns vän och jag äter lunch. Ganska snart får jag frågan: ” Men vadå! Träffades ni själva?” Eller som gången då jag och en väns vän och en annan vän bjöd in till middag. Då var det många som höjde på ögonbrynen. Ganska intressant.

När jag ser på sambon och hans vänner, så är de inte speciellt bra på att släppa in nya bekantskaper i sin krets. Men är jag själv så bra då? Jag vill ju gärna tro att jag är det. De senaste 5 åren har jag träffat några riktigt bra människor som blivit nära vänner till mig. Även fast jag inte hinner träffa den särskilt ofta, så vet jag ändå att de finns där. Det känns bra. Personligen så tycker jag det känns viktigt att var öppen för nya relationer och nya människor. Jag tycker att jag lär mig av nya bekantskaper. Jag skulle inte vilja byta och ”bara” ha samma vänner sedan jag gick i lågstadiet.

Vissa relationer växer man ur också. Man växer och utvecklas olika som människor och har inte samma utbyte av varandra. För visst är det ändå ett utbyte av något? Jag ger något och jag får något. Blir vänskapen bara ett envägsutbyte så kommer den att självdö. Men de är svårt också. Svårt att se när en vänskap suger för mycket. Svårt att veta när det är dags att prat ut om det eller att låta det vara och inte höras lika mycket längre. Hum……jag är nog inte så bra på att sätta gränser mot vänner.

Sedan är väl jag lite torsk på relationer. Behöver mycket ”prat” omkring mig. Den här julen har det varit mycket prat. Tyvärr en hel del som inte mått så bra av olika anledningar. Men vi går mot nytt år och nya förhoppningar. Så jag önskar er och alla andra jag känner en bra start på 2010.


Lördag

Har varit ute i snön och gått en rask promenad!!! Så skönt! Skulle fått en kompis med mig med hon hade "dubbelbokat". Lite synd. Hade ju varit extra bonus att få gå och snacka en stund också.

Så hem och in i en varm dusch. Sen lunch till mig och de små medan sambon cykla (ja ni läste rätt) till styrketräning för hans del. Å nu ska vi till mamma på lite em fika.

Kvällen är oplanerad. Kanske kommer samma kompis som jag skulle promenerat med till oss.

Blir nog Robinson och något gott att äta och kanske, kanske ett glas rött. =)

I morgon kommer annna kompis från Sthl med sambo och son på lite "frunch". De ser jag fram mot!!

Hörs då!


Lite nyårsbilder

Pulkaåkning i backen - å jag får en blöt puss



Olle var också med....om en dock sovande till en början , men sen vakande han med



Finklädd i frack kvällen till ära!



Min och två andras förrätt - Parma och feta på en bädd av avocado, ruccola, granatäpple och mango



Läskande efterrätt - Champange, färska bär och limesorbet



Bror och Nathalie


2010

Årets första dag!!

Känner två som fyller år, så grattis till er båda!!! Hoppas ni blir lite firade trots många som firade i går.

Vi kom hem runt 01.00. Olle hade vi fått väcka efter att ha sovit sedan kl 21.30. Men han somnade om så gott när vi kom hem. Sov till 05.00 då han käkade och sedan till kl 09.00. Duktigt bebis!

Ville e helt slut. Han somna runt 01.30 och sov till 9.30 i morse. Inte helt utsövd kan man säga. Sj är jag också helt slut. Drack inte ens igår för magen krånglade men ack så trött jag är ändå.

Fullt ös var det i alla fall! 12 vuxna och 8 barn. God mat och trevligt sällskap. Lite rörigt ibland men så är det när man umgås med andra som har barn. Det positiva är att man behöver aldrig oroa sig över att någon väsnas för mycket eller liknande för alla är på samma nivå.
Ville hade kompis att leka med hela kvällen och skötte sig i det närmaste själv. De uppträdde och hade show. Kom ihåg att jag var precis likadan när jag var liten. =)

Idag blir det hemma och ta de lugnt. Åka tillbaka och hämta lite grejer från igår som blev kvar. Plocka undan lite. Kanske ska jag städa undan lite jul medan man håller på?

Städar ni andra ut julen nu?




RSS 2.0