Nedräkning



Ja......Ville (äldsta sonen) har frågat och frågat om hur många dagar de är kvar tills vi ska åka till Thailand. Så i dag var vi lite kreativa och gjorde denna nedräkningslista. Även julafton fick en ring runt sig. Ett kryss i rutan för var dag som går. Då ser han exakt hur många dagar som är kvar. I dag är det hela 95 dagar kvar.

Surfar fortfarande runt och kolla rhotell i Ao nang. Nu tycker jag mig ha fått en ganska bra koll. Hotellet på Koh Lanta är prel. bokat. Trevligt trevligt.

/BN


Tack för tipset! Ingen brand på Titanvängen



Ser ni något konstigt med denna bild?

Det fattas ett ljus. Japp. I did it. Glömde blåsa ut ljuset igår.

Men då tackar jag min lokala tidning!! För att: Jag fick inspiration till att göra en brandsäker ljusstake i år. Med bara sten, grus och glas. Hade jag kört på den traditionella stilen som jag brukar, hade vi antagligen inte haft något hus kvar. Ingen av oss var hemma på hela dagen i går. Så tack för det tidningen!!!

/BN


" Ja e friiiiiii som fågel, fri som en fågel!"



Idag har äldsta sonen och hans bästa kompis varit på Rasmus på luffen! Jag och bästa kompisens mamma (som händelsvis råkar var en av mina bästa också) fick så klart hänga på. Riktigt trevlig dag men buss in till den kungliga hufudstaden för att inta en kunglig middag på ärade Mc D. Dagen till ära bjöd de alla små och stora gäster på kaffe och glass. Mycket uppskattat!

Därefter begav sig sällskapet vidare till Oscars Teatern. En mycket trevlig tillställning som varmt kan rekommenderas!

Hemvägen var tråkig tyckte sonen. " Jag hatar att åka buss". Hata är ett frekvent använt ord av honom just nu. Svart eller vitt, stort och smått. Liv och död. Så är de. Men när vi kom hem så var det en Barcelona-match på tv:n och då sken han upp! Va lite fotboll kan göra en kväll!

Själv är jag helt slut. Börjar bli förkyld igen. Gick det någonsin över? Hum......inte så konstigt när resten av familjen snorar och hostar på löpande band. Har för övrigt börjat en kur för magen med medicin (icke natur) Ska köra på den i 20 dagar för att se om magen stabiliserar sig och sen bygga upp den på nytt. Jag har försökt så mycket så jag kan lika gärna testa med detta också.

Veckan som kommer är halvlugn. Ska jobba på onsdag!!!Ska bli jättespännande!

På onsdag har även sonen avslutning på sin killgympa. Det blir trevligt!

Nu: sen middag/kvällsfika och sen bingen!!!

Tack och gonatt!

/BN


Erik regerade ikväll!!

bloggtopp_erik_gronwall

Då var de fredagsmys...=)

Storkillen sitter i soffan med godisskålen......
vågar man lita på att det finns något kvar när jag kommer ner?

Sambon har lite julfest med jobbet och vi är själva hemma ikväll. Fast mormor var snäll och kom över en sväng och håller oss sällskap. På tv.n rullar sonens favoritprogram: Barda. Han är helt såld på det och har väntat så efter den nya säsongen. På fredagarna får han känna på storebror livets sötma: att stanna uppe längre en lillbrorsan. De ni. De smäller ganska högt. =)
Själv väntar man in Idol. Svårt läge nu....men här kommer min rangordningslista:

1. Calle
2. Mariette
3. Erik
4. Tove



I helgen har vi fullspäckat schema. I morgon lördag, firar vi lilla julafton. En Ålänsk /österbotten tradition (mina föräldrar kommer därifrån). Då smakar man av julbordet, har en liten gran och får ett paket. Tomten kommer aldrig in utan han slänger in klappen genom dörren och ropar :God jul!

När jag själv var liten gjorde vi det till en grej att försöka hinna ikapp Tomten, men han var alltid för snabb ;). Min son är precis likadan. Blir spännande att se hur han reagerar i år. Tror stenhårt på tomten fortfarande. Kanske är det sista året. Nästa år början han skolan och då brukar ju de äldre upplysa en ganska snabbt om hur läget är. Hoppas hoppas han får tro länge till!

Så i morgon stundar det. Å då kommer våra föräldrar och min bror och hans sambo. På söndag är det Stockholm som gäller. Sonen och jag ska gå och se Rasmus på luffen. Ska bli supermysigt!!!

Så vi får se hur mycket jag hinner blogga under denna helg. Borde kunna få till ett litet inlägg i alla fall.
Jo en sak till: Idag var jag och sönerna nere på stan. Den lilla sov över 2 timmar!!!!! Så vi hann få en trevlig och mysig lunch, kolla i leksaksaffären, hem till farmor och baka pepparkakor!!! Mysigt att kunna få uppleva detta med att få lite ensamtid med den stora för en gångs skull!

Trevlig helg på er!!!

/BN


Rapport från tandläkaren

Tjoho! Inga hål!!!!Men måste ta bort en tand och de kostar skjortan mina vänner! De är helt hutlösa pebgar som man betalar för att få saker gjorde hos tandläkaren. Inte konstigt att många inte har råd att gå och få sina tänder fixade. Bara undersökning och laga hål är rätt dyrt. Om man sen måste dra ut en tand eller göra något extra (då pratar jag inte om blekning o kosmetiska saker) så blir summan skyhög! Så jag är väldigt tacksam för att jag inte hade hål denna gång.




/BN


ostämm

Hum...inget vidare just nu. Magen har just gett sig till känna igen och jag har haft en fullrulle dag.

Men jag vet bättring. Har fått tips på en bra läkare (natur) som ska vara väldigt bra. Tydligen är hon väldigt populär så jag får skynda mig så länge hon tar mer patienter.

Tills dess får jag helt enkelt stå ut. Ju mer man pratar om det, ju mer inser man att många har problem med magen på ett eller annat sätt. Jag har varit så förskonad förut men inte nu längre. Är himla les på min mage faktis. :/

I morgon ska man till tandläkare också. Inte många rätt just nu. Får vara lite klagig känner jag.

Men jag får se fram mot kvällen då några kompisar kommer över och gör mig och småkillarna sällskap inför fredagsmyset!

Lovar bot och bättring - i morgon är en ny dag!

/BN

KENT



Glömde tipsa om att det släpps en bok om KENT i början av nästa år.

ME LIKE! Jag införskaffar!

/BN

Helt slut.......tur att de e soffan som gäller ikväll!

Har precis lagt den lilla. Den stora sitter nyduschad i soffan och väntar på att pappa ska komma hem och "natta".

Vi har haft gympa , den stora och jag. Som brukligt på onsdagar. Men ikväll var sista gången innan avslutningen nästa vecka.

Då ska de övas på att visa upp något trevligt för alla nära och kära. De ska vara ordning och reda. Försök med det ni, med 9 st femåringar i en gympasal, om ni kan! De är en pers kan jag säga!! Men rackarns va roligt det är! Inte en lugn stund på den timma de vistas i hallen.

Roligast är trampett och skeppsbrott. Antagligen för att de kräver att man jobbar "190" och springer mest hela tiden! För så är det ju när man är fem,sex år. Det bara far runt i kroppen på en hela tiden och det är svårt att sitta still.



Sen är det skillnad på att vi har bara killar i gruppen. Det märks när det kommer tjejer efteråt och de hinner dubbel så mycket på sin tid eftersom det där med att lyssna sitter som en smäck för dem. Att det är sådan skillnad! Hade inte trott det om jag inte sett det själv. Bara det är en egen diskussion som jag inte orkar gå in på ikväll. Det här är med genus och kön. Intressant men det får jag ta en annan gång.

Nu ska jag runda av för ikväll....I morgon får jag hembesök av min chef. Det blir trevligt och intressant! Ska låta er få veta senare vad vi kom fram till!

Kul att det verkar var en skara som läser bloggen regelbundet! N är så välkomna! Tack också för alla trevliga kommentarer! Jag läser allt, men hinner inte svar på allt!

Nu stundar snart Arga snickaren och Grey´s!! Laddar med filt, en kopp thé och en god macka!

Sleep tight!!

/BN


En bra natt

Godmorgon alla trevliga människor!!!

Ja idag är man lite piggare. Har fått sova både en och två timmar i följd. =) Kanoners!
Idag står bvc-besök på agendan. Kanske även en lite fika med bästa bästa kompisen. Vi får väl se om våra tider synkar. När båda har små så vet man aldrig hur läget blir. De ska ju ätas och sovas och grejas. Å ibland när man vill ses så osynkar de.

Vi har båda större barn som går på förskolan. Eller dagis som jag fortfarande säger. Har svårt att få in det där med förskola. Ja.....när man har äldre som går på dagis så har man ju lite timmar på förmiddagen ensam med den lilla. Jag tror fortfarande att jag ska hinna så mycket på dessa timmar. Sätta in kort i album, ringa de där kompisarna som jag inte hunnit prata med på ett tag, kanske baka en god kaka att ha till fikat (det måste man bara ha när man är mamma-upptagen), kolla posten, ringa sånna där "viktiga andra samtal", beställa tapeter, välja balandare till nya köket....ja listan kan göras lång.

Vad händer då i praktiken? Jag hann duscha och klä på mig och äta frukost. Ja det var det som häde på dessa timmar utan den stora. Katastrof. Ja nu kanske jag överdriver lite tror ni. Men icke. Oftas ser det ut så. För det som jag glömmer är att på dessa timmar så går mycket av tiden åt till att; byta blöjor, fixa med ersättning och mat till lillbrallan, han ska sova (30 minuter stötar) man själv ska få i sig något. Någon ringer och vill prata en stund. Ja...å så var de dax att gå och hämta den stora!!

Nu ska jag inte klaga så mycket över detta lilla I-lands problem för jag har det ändå bra. Å jag tar det lugnt och försöker att inte stressa. För i de stora hela så kommer den här tiden inte igen. För nu blir de inga mer barn i detta hus. Så de gör inte så mycket att det inte hinns med så mycket annat. Jag har i alla fall fixat lite fint till advent - så de så!!

Later alligator!!

/BN

Änglavakt




Fick för en stund sedan veta att några av mina käraste släktingar varit med om en bilolycka. Alla klarade sig med livhanken. Vilken tur! Bilen blev bara skrot, men vad gör väl de när de fina människorna i den klarade sig utan större skador. Vilken lättnad!

Ibland stannar livet för en stund och allt går som i utlrarapid. Någon har tryckt på paus. Jag är så tackasam att de gick bra igår för er alla och jag tänkt på er varje minut sedan jag fick veta. Det kändes skönt att få höra din röst kusin! Som du sa så hade ni änglavakt. Tack änglar!

------------------------------------------------------------

Annars idag så har min dag rullat på ganska fort. Hann inte göra det jag tänke men hann helt andra saker. Som att göra lite fint inför advent (kom på i morse att de är advent i helgen och vi har tuuuusen saker inbokat) Så skulle de bli lite ljusstakar och julstjärnor framme, så var de tvugna att komma upp idag.

Lillbrallan behagade inte sova med än 30 minuterspass idag, men de funka ändå. Han är lite förkyld men vid gott humör.

Den stora har mest tagit det lugnt men efter middagen så hann vi med en match ute på gården (bandy). Ibland funderar jag. Ofta är jag ensam vuxen ute och spelar med min son. Eller min sambo. Särskilt om det är efter middagen. Ofta är andras barn med och spelar, men inga andra vuxna. Lite tråkigt tycker jag. Hade gärna sett några andra ute och rört på påkarna lite. =) Lite roligare för mig också och få vuxensällskap. Men jag kanske e konstig som står ute och slår efter en boll när kl är 17.30 och de är becksvart? =)

Det var den frisk luft jag fick idag + när jag hämta den stora på förskolan. Bättring till i morgon. Då får jag ta en långprommis ner på staden för att besöka bvc för 4 -månaderskontroll. Kul å se hur mycket han har växt på längd och bredd. Antar att de blir lite mat-prat också. (vi har ju redan tjuvstartat)

Nu ska jag surfta runt efter hotell i Ao nang!!!

Ses i morgon!

/BN


Krabi är bokat!!!!

Nu har vi bokat!!!!! Tjoho!!!!!! så himla skönt efter allt strul. Nu har vi våra biljetter!

Först en vecka i Krabi sen till Koh Lanta. Sen tillbaka till Krabi och så kör vi lite utflykter den veckan. Kanoners! Känns hur bra som helst ju nu.

Laddar med lite bilder!













Ser inte helt fel ut va? =)

Ha de gott!

/BN


Krångelnatt

Ja.....gäsp, gäsp........ännu en krångelnatt med min lilla.

Vet att de mesta går i perioder men de är i alla fall jobbigt när de inte vill sova lugnt och skönt om natten. Min vill bara sova korta stunder just nu. Sen börjar letandes efter nappen och sen åker den ut och sen får han den igen och sen åker den ut -igen. Sådär håller vi på. Kan någon uppfinna något som håller den på plats? =)

Kanske är han mer hungrig? Han är ju trots allt 4 månader nu och igår var faktis första gågnen han fick annat än ersättning i sin mun. Lite poptatis/palsternacka. Det funka. Eller de är ju inte mycket som kommer in men en sked i alla fall. Och han svalde också.



Men nu kanske de är dax att göra lite välling på den ersättning han får. Så jag får införskaffa det jag behöver (lite majsstärkelse) och en napp med större hål så kanske han sover bättre och känner sig mättare. Försöka duger!

Idag är 5-åring hemma från dagis. De är planeringsdag. Som tur är finns kompisar på gatan som han kan leka med. Just nu spelas det bandy för fullt!

Men vi har hunnit måla en sväng innan han gick ut. De skulle bli fotbollsemblem. Sverige gick okej. (han gillar inte att måla i vanliga fall.) Men när han skulle göra Barcelonas...då tog det stopp. Krävde att jag skulle försöka. Jag provade. Då sa han: "så där fint kan jag aldrig göra". åhhhhh....gjorde jag så att han fick mera prestationsångest nu? Han vill att allt ska bli perfekt. Han får en bild i huvudet av hur de ska se ut. Men sen när de inte går att omsätta i praktiken - då blir han less. Lägger av. Tycker allt blir fult. Ja, inte lätt att vara 5 år och få til det som man vill.

Nu ska jag passa på att få i mig en kopp the!

Later!

/BN




mumsig middag hemma hos mamma

Ah...skönt. Magen är mätt. =)

Lillbrallan ligger i sängen och den större är snart på väg hem från mormor med farmor och farfar. Den mista blev så trött så vi åkte lite tidigare hem. Perfekt! Hann jag natta honom och sen ha tid för den stora. Sambon är och tränar. Hockey. (ja han är 30 +)

Middagen hos mamma bestod av lite bröd och sallad före (eller till) och sen en gryta med fläskfilè (magens första kött på en månad) med en massa godsaker i. Den var dock en del grädde i som jag snabbt fick ge avkall på. Till det kokt potatis och gott i glasen. Men inget med alkohol (söndag vettu)

Efter detta så fick vi färsk fruktsallad med vanlijglass (Fick hoppa glassen då tyvärr). Mums! Behöver verkligen all näring och alla vitaminer jag kan nu efter denna månad med magen i fokus och som bara krånglat.



Det skulle även bli kaffe och fika efter, men det hann inte lillbrallan och jag med. Vi begav oss hem! Å nu sitter jag här. =)

Har glömt att nämna det men jag har fått ett litet jobberbjudande! Bara ett litet (eller nja...inte så litet) men jag ska gör ett uppdrag fram till jul. Väldigt spännade och givande. Å de verkar som de ska gå i lås. Vi ska se. Allt är inte riktigt klart än.

En del kanske tycker det är tidigt att börja jobba när man har en son på 4 månader, men de är så få timmar och det kommer ge mig en boost och mycket input...å förhoppningsvis ska jag göra ett bra jobb också så andra kan få det de behöver. En win-win helt enkelt. ME
en allt e inte klappat och klart än.. Ska hålla er informerade. =)

På återseende!

/BN

Söndagsplaner

Söndag - min sambos favoritdag! Själv föredarar jag fredagen. Då har man hela helgen framför sig och så är det ett avslut för veckan som varit. Fredag, absolut bäst om ni frågar mig.

Jaha vad händer i dag då?Jo just nu är sambon och den äldste (även kallad storbrallan) på allmänhetens åkning uppe på stadens ishall. Första gången för i år. Får se hur de går. Sonen vill ju gärna kunna allt på en gång. OM jag inte mins fel så vr det mest Gå på is som gällde sist vi åkte. Men vi får se. Idag kanske han ÅKER. =) Kul att han vill prova på lite olika saker. Skönt med lite omväxling till all fotboll och innebandy.

Jag ska försöka göra lite ärenden mitt på dagen. Dagen ska sedan avslutas hemma hos min mamma som ska bjuda på middag!! Tackar och bockar! Så skönt att få bli bortbjuden på middag. Slippa att komma på vad som ska lagas. De e de som är de jobbiga tycker jag. Inte själva lagndet. Det är kul. Bara "kom på nåt då".

Sedan får jag allt krypa isäng tidigt ikväll. Lillbrallan halvkrångalr på nätterna nu. Något övergånde får jag hoppas. Men de brukar ju vara så. Allt har sin tid.

Återkommer om vad som bjöds på hos mamma!

Simma lugnt!

/BN

God service ska alltid premieras! åh så lite Robinson förstås!

Nu måste jag bara skriva ett sista inlägg innan nattalampan släcks.

Ni som följt bloggen vet att vi vill boka en resa till Thailand, men att vissa läkare gör det svårt för oss. Det ska ju krånglas till och besväras och hållas på.

Då är det tur att det finns andra människor som tillhndahåller extra ordinär god service. Jag vill slå ett slag för en resebyrå som heter Jade Travel.

 
Bättre och godare service är svår att få. Jag har varit i kontakt med dem förr och just nu extra mycket pga att vi vill boka en resa. Måste bara få citera dem från ett mail jag nyss fick:

"Hej,
Tack för att du tar din tid och återkommer till oss! Eftersom det är ganska allvarliga besked vi väntar på tycker jag vi väntar tills du har fått svar från läkaren.Jag behåller platser till på tisdag 24 november som önskat.Det finns möjlighet att köpa ett avbeställningsskydd för 190:-/persI skillnad med skyddet som ingår med de flesta betalningskort så gäller det här OAVSETT anledning och fram till avresa (behövs inga läkarintyg)."


Detta är väl kanonbra service!?

Ni andra där ute som någon gång ska boka resa till Thailand, hör med denna resebyrå. De har ofta de billigaste och bästa reguljära resorna till Thailand tycker jag.




Nu till något helt annat:

Har tittat på Robinsson. Hmmmm.......Sambon sa" ja nu får vi se hur de går med jämnställdheten". Eh????De har ju fy tusan inte ett dugg med jämnställdhet att göra genom att dela upp det sådär med killar och tjejer i två separata lag.
Robinson Karibien. Foto: Daniel Ohlsson/TV4


Varenda kotte vet att vid fysiska tävlingar så kommer killarna vinna. Dhöööö. Killar har mer muskelmassa än tjejer. De vet alla.

Robinsom är dock ingen fysisk tävling på sikt. Den mest taktiska och smarte vinner. Ofta en underdog som ingen har tänkt på som vinnare från början. Pakter funkar ett tag men inte mot slutet.

I vår familj brukar vi roa oss med att gissa vem i släkten och ens närhet som skulle ha störrs chans att vinna eller gå längs i Robinson.

En sak vet jag i alla fall. Inte är de jag. Jag är för beronde av mat och sömn för att funka (borta efter 3 dagar...skulle ligga och frossa i ett hörn i ett gammalt sunkit vindskydd. De andra skulle rösta ut mig för att jag skulle vara den svaga länken). De som skulle tala till min fördel är de sociala spelet (tror att jag har nåt att komma med där)


En annan som inte skulle vinna är min sambo. Han skulle störa sig för hårt på hur andra är och så skulle han inte kunna dölja det. Tror att han kan gå till historien med värkldens sämsta pokerfejs. Men han är mitt lilla fejs. Det bästa.....


Tack och gonatt!


/BN

Mys på stan hela dan...





Va gott att ha goda vänner! Har haft en halvdag nere på stan med en nära vän. En vän som jag delat glädje och sorg med. Litet och stort, högt och lågt. En sådan vän som inte växer på träd. En som man vet att hon alltid finns där...hur livet än blir. Det är få förunnat att ha sådana vänner. Och jag har en hel bunt!!!! Härligt.

Vi fick i alla fall flera timmar ihop idag - ostört. Hade med mig minsta sonen som sov en lååång stund i vagnen(han brukar köra 30 minuters annars) och sedan satt lugnt och snällt och bara titta. Skönt.
Så vi hann fika, prata, strosa, kolla lite affärer och pratade lite till. Nu e jag påfylld med god vänenergi! (bra ord förresten)

Kvällen blir lugn.....hämtmat (kyckling i bröd för mig) och försök till mys framför Tv:n med större sonen. Den allra längsta i familjen ska få egen vänenergi med en av hans närmaste, när barnen lagt sig. =)

Så......det ser ut som en trevlig kväll också!

Hörs!

/BN


Thailand i mina tankar

Tjolahopp!

Ny dag, nya möjligheter!

För er som undrat över läkarens citat nedan kan jag bara berätta att min vrede nu lagt sig och jag har blivit konstruktiv igen. Men det var ju bara så mycket som hängde på att jag skulle få ett svar av honom.

Vi har nämligen preliminärbokat en Thailandsresa! De håller biljetterna tills måndagmorgon sedan försvinner de. Och det var riktigt bra biljetter!!(bra pris, få stopp mm)Därav behövde jag ett svar av läkaren. Men icke. Men skam den som ger sig...jag har mailat bolaget och bett om nåt att hålla biljetterna en dag till så att jag kan få nya möjligheter att nå de läkare jag vill. Så det ska nog ordna sig ska ni se.

Åh...Thailand! En av de bättre och härligste länder jag varit i. Jag kan väl inte skryta över sådär jättemånga ställen men för att nämna några så har jag ändå besökt; USA (både öst och västkusten samt sydstaterna), Brasilen (både södra och mellersta) England (London),  Norra Mexico, Mallorca, Grekland, Italien, södra Spanien,...ja å så hela Skandinavien.

Men Thailand blir nu tredje gången gillt. Annars så känns det som om jag skulle vilja besöka nya ställen när man ändå reser. Så ofta blir det ju inte. Men Thailand har allt jag kan önska:

1. Trevliga människor
2. Bra klimat
3. Underbara och fina stränder
4. Exotiska platser (ja...fortfarande)
5. Billigt att leva och bo där
6. Hög standard på hotellen
7. Lätt att resa runt
8. Smidigt när man har barn med sig

Det blir liksom svårslaget för något annat ställe tycker jag. Men ni som läser detta får gärna komma med förslag på andra ställen som är såhär bra! Jag har länge tänkt på att resa till Sydafrika. Någon som har några bra erfarenheter därifrån så kommentera gärna!




Känns ju inte fel att ta en longtalibåt ut på en härlig ö!

Ha en bra dag!

/BN

Grrrrrrrrrrrrrrrr....

Men nu e jag så förbaskad på en viss sort. Läkaren som inte har tid. Utan beter sig som om jag inte visste bättre. Hallå! You talking to me??

Citat Läkaren "men då hade det varit bra om du hade kontaktat någon av de läkare som din son har kontakt med...Jag hinner inte läsa din sons journal nu. Jag har mycket att göra"

Citat arg mamma: " jag ringde inte dig. Du ringde mig. Jag sökte inte dig utan en av vår sons läkare.

Citat Läkaren: "men då kan du ringa och försöka få tag på dina läkare. Jag fick bara en lapp i fickan att jag skulle irnga dig.

Citat arg mamma: " ´Jaaa...de är därför jag ringde i går och sökte VÅR läkare. OCh det är därför jag ringde idag för att söka VÅR läkare som kan vår son och kan svara på frågor och funderingar vi har kring honom. Jag vet inte varför jag blir uppringd av dig heller.

Suck!!!!!!!

Varför vara otrevlig när man bara söker stöd och råd??

Pisspotta på honom

/Ninjan som gör sig redo för fight.

Godmorgon!!!!

Bright and early. Pigg och glad som en lärka. Äh......vi ska inte överdriva såhär tidigt på morgonen. Men humöret är där de borde och kroppen känns inte allt för pjåkig så här dax.
Saknar dock mitt kaffe så in i norden. Skulle sitta riktigt fint med kopp just nu. Bara för att komma igång och få lite fredagsfeeling. Men icke!

Kan berätta mer om varför inget kaffe. Det handlar om magen, men just nu får den historien vänta ett tag. Ska snart få besök en kompis till mig och kompis till min 5-åring. Sitter med den lilla i knät och jör pekfingervalsen just nu....so over and out!

Hörs senare!

Bullninjan

glömde hänvisa till klippet med brorsan!

http://tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videoId=1.1344188


Ja då var man igång då......

Trodde aldrig att det skulle hända. Men nu har de hänt. Min blogg är född! Har senaste tiden känt ett uppdämt behov av att uttrycka åsikter, få feedback och fundera i nya banor.

Kan de kanske ha med min situation att göra? Att jag är "mamma-upptagen" (föräldraledig på korrekt svenska)?
Att jag liksom måste få en extra ventil att skjuta ut mina funderingar? Att jag redan är lite svältfödd på sånt som stimulerar mitt intellekt?

Min sambo undrar ibland lite sådär att jag brinner så för mitt jobb och att jag älskar att jobba.....men just när han uttalat orden så kommer han på sig själv med att vara precis lika dan. Love to work - båda två.

Jag kan spekulera i detta med att starta blogg en hel del. Jag har redan funderat om vad som går att skriva ovh vad som inte går att teckna ned här...De mest privat får förbli så. Och de allra närmaste realtionerna mår nog allra bäst av att inte ventileras här utan Irl.

Jag tänker att det som kommer att gå och läsa här är allmänna funderar kring mitt liv och hur jag lever och vad jag tänker på. Vad som uppfyller min tid och vad jag lägger energi på. Vad som tar energi och vad som ger energi. Lite ditt lite datt. Stort och smått.

Vem är jag då?...Jo en tvåbarns mamma i sina bästa år. (eller?). Lever med sambo och mina två söner i ett radhus i en lagom stor stad i mitten av Sverige. Barnen är två pojkar: en som är 5 år och en som är snart 4 månader. Så alltså är jag "mamma-upptagen" (Jobbar starkt på att införa detta ord som ni märker) För inte är man ledig när man är hemma med två småbarn....Snarare mer "busy" än någonsin.

Well......de är väl är allt så här i premiär-inlägget.

Jo en sak till ....Är just nu sjuk stolt över min lillebror som var med på Tv 4 i morse. Han spelade synth tillsammans med två andra bakom Julian som släppt en skiva i dagarna. " Den bästa synth-pop skivan i år"  - löd kritiken.....

Så all credd till er alla!!


Sov så gott!

/Bullninjan





Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0