Tid för yoga

Ja, hur går det med min yoga egentligen?
Jag tycker att jag får till det som oftast. Inte varje dag men väldigt ofta. Snart har det gått tre veckor och med målsättningen att utöva yoga varje dag. 20 minuter.

Första veckan fick jag feber. Gjorde då endast tre av fyra dagar.

Andra veckan gjorde jag fem av sju dagar.

Och nu tredje veckan är jag inne på 3 gånger. Om jag verkligen prioriterar (och inte blir sjuk) så ska jag få till sex av sju dagar denna vecka.

Jag vill verkligen det här. Har lagt min andra träning lite åt sidan. Eller, ja väldigt mycket åt sidan för att göra rum för den mentala träningen och verkligen komma in i detta. Det har varit en nödvändighet. Jag kan inte göra allt på en gång. Får ingen balans alls då.

Det intressanta är att de gånger jag tänker och känner " ååå vad jobbigt o ta de lugnt nu.....e de inte slut snart, å e de fortfarnade 20 sekunder kvar på denna övning"....ja det är då jag verkligen behöver det.

Å det är då jag blir som stoltast efteråt att jag gjort det. Tagit mig tid. Tid till återhämtning och tid till ro.

Tid till och för mig själv.


Magnifik helg - magiskt gott!

Helgen som varit har varit fantastisk.
Alldeles otippad, oväntat, galen, fantastisk och alldeles alldeles.....underbar.
Med fokus på mat så kommer här en liten beskrivning över vad som varit.

Vi börjar med det allra bästa i matväg:
Fantastisk ställe på anrika Djurgården. Hade inte varit där förut och blev väldigt glad över att få möjligheten att äta där. En riktigt pärla, eller som sällskapet sa:

"creme del à creme"

Maten var utsökt!



Ljuvlig dessert på Ullla Winbladh:
"Suisse på hallonmaräng, vaniljglass och hallonsorbet med rårörda hallon"
Observera portionen!

Före det hade jag ätit något av de bästa huvudrätter på länge länge:
"Vårlamm från Välnäsgård, örtstekt rostbiff och krispigt bräss, med ramslökspuré, svensk getost
samt fikonvinägersky"

Till förrätt:
"Gåsleverterrine med portvinskokta plommon och brioche"

Ahhhhhhh.... GALET GOTT!!!!

Vill ni se hela restaurangens fantastiska meny, gå gärna in och kolla:
http://www.ullawinbladh.se/A-la-carte-meny-2.php








MammaMaräng

Mmmmm. Maränger. Alltid haft en svaghet för dem. Inte de som är spröda och helt igenom torra. Nej nej nej.
En god maräng för mig är spröd utanpå och lite seg innuti.

Man kan variera sig med sina maränger. Just nu föredrar jag stora chokladiga maränger. Gärna hög kakaohalt, dvs 70% eller mer. Gillar Leilas recept på Katalanska maränger, så här kommer fredagens baktips från mig.

Börja med äggvitan från 7 ekologiska ägg.



Därefter 5,5 dl socker och saften från en halv citron. Blanda alla ingredienser i en skål.



Koka upp vatten i en stor kastrull  och sänkt försiktigt ned kärlet i vattenbadet. Vispa smeten tills den har en temperatur av 65 grader.



Tag skålen ur kokkärlet och vispa med elvisp, alternativt i din köksmaskin tills smeten svalnat och blivit riktigt fluffig.



Smält 100 g mörk choklad och vänd försiktigt ned det i smeten med en slickepott.



Klicka ut smeten i formar eller på ett bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 130 grader,  ca 1 timma.

Voilá!!!



Vänta gärna tills de svalnat innan du äter dem. ;) Om du kan vänta.

Dagen efter är de om möjligen ännu godare. Riktigt riktigt bra maränger!

Trevlig helg!



Yoga

För inte alltför längesedan började jag med yoga. Det har liksom inte varit "min grej" då jag tyckt det varit för lugnt och så har jag blivit rastlös. Men när jag såg att det fanns något som hette migränyoga, så ville jag ge det en ärlig chans. Har då även insett att just min perosnlighetstyp verkligen behöver yoga.

Jag har nu gått 8 gånger.
Har nu ett uppehåll på tre veckor då vi ska yoga själva hemma. 20 minuter. Varje dag.

Det är en utmaning vill jag lova. Då förra veckan inte var så bra (feber) så kom jag ur min dagliga rutin med yogan. Nu måste jag på det igen. Gör ett pass som heter Lilla ryggpasset. Det funkar väldigt bra och jag mår bra efteråt. Det ska vara i förebyggande syfte så att inte man har lika kämpigt med sin migrän som man brukar.

Så yogan har kommit in i mitt liv. Förhoppningsvis för att stanna. Den blir mitt andrum, en kort paus från allt och alla i vardagen. Inre lugn och ro.

Sedan har vi även gått in lite på österländska aurvedan. Vilken docha man är, eller som dominerar:
Vata, Pitta eller Kapha.


Ska håller er uppdaterade om hur det går fortsätttningsvis, då jag har många många utmaningar kvar i detta. Eldandning tex.


Drömkåken - Villa Villekulle goes extra allt!

Äntligen kom jag iväg till ett efterlängtat ställe - Drömkåken. Att dessutom få göra det men en god vän och ingen tidspress, är verkligen att rekomendera.

När ord blir överflödiga så låter jag bilderna tala för sig själva. Se och njut!








Hoppas jag får möjlighet att åka hit snart igen!!! För er som blir mer nyfikna kan jag rekomendera deras hemsida: www.dromkaken.nu

Kan berätta att deras kladdkaka med Polly.......var VÄLDIGT god. =)
Fyndade också en servis med 12 koppar och fat för en ynka hunka. Ye!!!
Extra + för personalen som var väldigt trevliga och serviceminded!

Jag ger dem  
av 5 möjliga cupcakes.


Näst intill oslagbart enligt en Bullninja.

Juliskum(t)

Fick smaka något nytt av en samverkanspartner idag:



Snacka om att dra alla växlar som går. Galet. Men helt ok för en godistarm som jag.

Kaffe

Kaffe är viktigt i mitt liv.

Har en förkärlek för riktigt gott kaffe. Det kan vara kraftfullt, kontrastrikt, intesivt, smakrikt, mildt, lätt, fylligt, originellt, krämigt, komplext, kryddigt, blommigt och ja.....balanserat. Det sistnämnda är något jag ofta strävar efter.

Dagens morgonkopp, en stor en, av färskmalda 100% Arabicabönor. Och mjölk. Mycket mjölk.



Rabarberpaj med maräng

Idag hade jag lovat några grannar att baka en paj till "10-kaffet". Vi är ett gäng ganska morgonpigga småbarnsföräldrar på gatan, som gillar att "hänga i svängen" på gatan. Våra barn gillar att leka ihop och det finns alltid något nytt upptåg att göra.

Kaffe och kaka är ju aldrig fel, och vad passade inte bättre än en smarrig paj som satte fart på blodsockret och gott kaffe som håller en lite extra vaken. Kan verkligen behövas. Belive me.




Pajen blev helt ok! Lite rabarbersur och så söt maräng. Passa bra ihop

Recept:

2 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
2 msk vaniljsocker
100 g smör

3 äggvitor
1 dl socker

Blanda ihop mjöl, havregryn, vanilj och smör till en deg, tryck ut i pajform (ca 24 cm) o låt vila i kylskåp 20 minuter.

Förgrädda sedan ca 12 min i 200 grader.

Smält rabarber och socker på medelvärme till en kompott. Vispa äggvitorna hårt, blanda i sockret och vispa ytterligare ca 5 min till fast maräng.

Bred ut kompotten i pajskalet, bred eller spritsa maräng över. Grädda ca 15 min till fin färg.

Klärt!




Bakblogg!!!!!

Nämen nu ska ni se.....Jag börjar blogga igen!

Denna gång om ett av mina stora intresen - bakning! Jag provar och se vad denna sida tar mig denna gång. Det blir inte dagliga uppdateringar, men när lusten finns och framförallt när jag har bakat.

Så välkomna alla gamla och nya läsare!





RSS 2.0