PAUS

Det blir en bloggpaus tills Bullninjan har bestämt sig.

Lev väl - lev gott - skippa prestigen



Blogga?

Funderar på att sluta blogga. Har velat ett tag nu.

Finns flera olika anledningar till detta. Inget är svart - inget är vitt....mer nyanserat än så är det...därför tål det att tänkas på.

Så antingen är det här näst sista inlägget inna the final one....eller så hittar jag fler positiva anledningar till att fortsätta.

Ni som läser lär märka =)






Snö

Snö snö snö. Åter mera snö.
Kom inte ihåg sist de var så mycket snö en vinter. Å det vill aldrig sluta komma mer. Tor rpå riktigt att vi kommer ha snö i april.

Jag fyller år i april och mins att det något år fortfarande låg drivor kvar när jag hade kalas och skulle hoppa långhopprep.

Så kommer de vara i år med. Prisa vare Thailand och att jag slipper ett tag. För nu börjar jag bli less. Brukar älska snö och vinter. Men nu e de nog liksom.

Ville ville cykla idag. Han som varit inne sen i onsdags för at than varit sjuk. Så han tog fram cykeln och hjälmen och cykla till farmor och farfar (inte sj utan vi var även med). Snacka om något fel med bilden. De var många som höjde på ögonbrynen när han kom cyklandes. Int elika roligt när de var oplogat. Då fick han dra den fram.

Å han som hostar så. Inte kul alls. Envis hosta. Olle snorar på. Jag suger med NäsFridan och han snorar. MEn annars är han på ganska gott humör. Ålar och har sig.

Jag hoppas på Thailand nu. Sol och värme coh så bort med alla förkylningar. Komma hem lite mer utvilade, bruna, goa och utvilade. Kan känna att jag sätter mycket hopp till Thailand nu. Som en frälsning.


Majskrokar

Måste köpa in mig på ett lager majskrokar tills vi åker till Thailand.
Olle är helt galen i dem. Mest för att han kan äta dem själv tror jag. De är verkligen bra och ge honom när man själv vill få i sig mat. Så kan han vara nöjd och sitta och pyssla och äta med dem.

De börjar dra ihop sig snart. Han redan lagt fram och fixat med Olles kläder. Villes har jag koll på. Mina egna är de värre med. I somras var ju jag med barn och hade inte vanliga sommarkläder. Men ska rota fram lite och sen tänker jag köpa lite nytt i T.

Börjar bli riktigt laddad inför resan och ser bara de som är positivt, även fast jag vet att de inte är någon "semester" att resa med en 7 månaders. VIll e är så stor nu så sista två åren vi varit iväg har hela familjen kunna ta de ganska lugnt och kopplat av. Är helt inställd på att de kommer var mycket pyssel med Olle med mat, värme och sova och tidsskillnad. Det väldigt väldigt positiva är att vi är hela familjen som kan hjälpas åt samt att vi reser med en annan familj som har barn i samma ålder. Så kan mammorna få lite egentid till tex massage. Oj vad jag ska bli masserad!!

Nu vill jag åka.....NU!!!



mys mys mys

Haft en bra dag. Även fast Olle inte varit så sugen på att leka på golvet mer än korta korta stunder, så har alla fått sitt idag. Tror jag.

Var hemma hela förmiddagen tills mamma kom och hälsade på. Jag och Olle åkte ner på stan och gjorde lite ärenden. Då fick Ville mormor helt för sig själv i 1 1/2 timma. Skönt tyckt han och ställde upp lego i hela huset som de skulle leka med.

Jag hämtade Olles Pussgroda-body från MeandI och kunde inte låta bli att köpa en Superman-body från Lindex. Hade en liten kupong som snart skulle gå ut. Konstigt de där med kuponger som bränner i plånboken. Man är ju nästan tvungen att använda dem. Smart smart markandsföring och få oss konsumenter att köpa.


Brukar inte köpa stereotypa barnkläder, men Olle är verkligen en superman. Han kommer passa fint fint i den.

Provade även en baddräkt. Kan inte påstå att det är särskilt jättestort utbud av badkläder nu. Men en svart baddräkt finns alltid. Känner att jag gärna vill han en med mig. Kommer ha bikini, men ibland är de skönt med baddräkt också.

Hann även med en del andra ärenden innan vi drog oss hemåt men äppelmunkar till Ville.

Väl hemma skickade vi hem mormor och sen lekte vi en stund innan jag började fixa lite fredagsmysmiddag. På Villes begäran blev de tacos. Å ett eller kanske två glad rött till mamma. =)

T kom hem tidigt och vi kunde äta tillsammasn. Tyvärr var inte Olle lika nöjd med det upplägget så vi åt ganska fort. Sen var det bingen för Olle och storebror tid för Ville. Vilket innebär mys i soffan, lite godis, Barda på tv och mamma och pappa på varsin sida. Alla nöjda.

Nu ska jag snart gå ner och göra T sällskap i soffan. Kolla lite OS och sen " Solsidan".

I morognbitti stundar spinning kl 9.45 till Nettan!!!! Kommer bli så bra! Hon väldigt inspirerande och man tar i som sjutton på hennes pass. Sen en vända upp på gymet och låta få magen och armarna en genomgång.

Well....nu...over and out.....soffan here I come!!!

Kan själv

Olle vill äta själv.

Idag fick han en babysmörgås i små små bitar. När han själv inte fick in de i munnen, så försökte jag ge honom. Han blev helt galen. Så jättearg. Som om han sa: KAN SJÄLV!!!!

Lite svårt eftersom han är för liten för att kunna göra pincettgreppet ännu. Blir svårt att äta själv då

Men de är ju de som är så härligt med barn. De kör på som om de kunde. Bli bara otroligt frusterade innan de klarar färdigheten bara. Skogstokiga och arga.

Sen är de säkert olika från barn till barn. Men viljan och framåtandan har alla barn. Fantastiskt.

Heja Olle!!

 




På tv i kväll

Vill ni skratta ikväll- så på tv 4 kl 21.30

Solsidan

Del 4 av 10. Alex och Fredde försöker överträffa varandra i kulinariska upplevelser vilket slutar med att Alex ambitioner överstiger både hans egen och elskåpets kapacitet. Anna följer med Mickan till gymmet men har svårt att hänga med de andra tjejernas jargong.


rörd till tårar

Anja Persson - vilken tjej!
På gränsen till sönderslagen av fallet i störtlopp - å så dagen efter tar hon medalj i kombon. Ah!!!! Fatta vilken bragd! Jag blev så gald för hennes skull, hennes slit, hennes prestation,...tårarna kom med hennes. Bra jobbat!!!


miss the moves

Ingen slår originalet


Mina favvisar som alltid sätter ett flin i fejan

Rock on!!!!!


Våffåvåfflor

Slog till och gjorde våfflor till lunch. På dinkel och mjölkfritt margarin. Funka de med!

Har saknat pannkakor (kan inte äta mjölk och ägg) så våfflorna satt fint fint med färska jordgubbar och björnbär. Ville skulle ha äppelmos på. Tacka nej till glass !!?!Ibland förundrars man över det som man själv tar för självklart....vem säger nej till glass liksom. Jo VIlle.


Mello på lördag

Tippar på att Darin och Alcazar ligger i topp på lördag. Utan att ha hört dem, så känns det så. Missade ju i stort sett hela festivalen i lördags då tjejerna var här. Missar inte på lördag.




Alcazar

Alcazar
"Headlines"


Crucified Barbara

Crucified Barbara
"Heaven Or Hell"






 

Jobbe

Har precis haft möt emed min chef. Pratat om återgång tillbaka tilljobbet.

Den 12 april, då är jag tillbaka på 10 timmar i veckan!!!Jobba en heldag och lite hemifrån : Passar mig perfekt.

Men oj vad det är rörigt på jobbet. Omorganisationer, sprickor, grupperingar och missnöje. Inte säskilt positit med andra ord.

Men de reder sig nog. Med tiden. Men mycket jobb för att få de bra.

Jag kommer i alla fall koncentrera mig på det förebyggande arbetet. Det som jag jag brinner för. Ibland är det jobbig tom man brinner ensam. Då kan man bränna ut sig. Men har man bara någon som man får energi av och tycker lite samma sak är viktigt och spännnande så kan man uträtta underverk.

Inte för att målsättningen är att uträtta underverk, men jag vill göra skillnad. Skillnad till det bättre. Det måste var målet. Att få andra att känna att "det händer något", det blir bättre.


Träna

Nu drar jag till gymet. Börjar snart bli redo för gympapass igen. Knät håller på att läka fint. Så någon sista gång på svettiscykeln bara.

Lockig på LUGG

Hon är duktig den där L på LUGG. Kramade fram mina lockisar...Så Fluffan fick tillbaka svallet


efterskott

 

Ops!!! Här har det varit en Bullninja framme.....fick kara av lite grädde bara...sen slank den ner...Mums


Mammadåligtsamvete

PANG

Jag stod med första foten på trappsteget på väg upp till övervåningen och vår säng där Olle sov middag.

Innn skriket kom var jag uppe.

Olle låg på golvet och skrek rakt ut.

Ville stod i hallen och sa :förlåt, det var nog mig han vill komma till

Jag hade han i famnen på nolltid. Men de gick inte att förhindra fallet från sängen ändå.

Fan fan fan

Dåliga dåliga mig som inte fattade att han blivit så snabb och skicklig på att åla. Dåliga dåliga mig som trodde Ville hade koll på läget. Jag var 5 sekunder för sent. Jag var på väg upp.

Spelar ingen roll ändå. Han hann ändå falla.

Bilden har etsat sig fast på näthinnan

MEN

Olle mår bra. Olle slutade skrika efter någon minut. Olle skrattade inom 5 minuter. Olle ålar som vanligt igen. Precis som vanligt med Olle

MEN

Inte mamman. Mamman plågar sitt inre med dåligt samvete. Mamman fejk-litade på sin äldre son som man inte ska göra. Falsk trygghet.

Mamman har skruvat ner spjälbotten på Olles säng så att hon ligger steget före innan han börjar kunna greppa tag i kanten och ta sig över.

De är de vi behöver göra. Ligga steget före. Men rackarns vad svårt det är när de utvecklas så snabbt.


Lite mindre sjuk

Olle är nog på bättringsvägen. Mer snor men mindre hängig. Tack för "NäsFrida". UT med det bara!

Han har käkat och sovit som vanlig tnu på dagen och natten var bättre än förra så.......

Snart ska vi bege oss ut för att hämta Ville och samtidigt få oss lite frisk luft. Lite för kallt för Olle kanske men jag måste ju hämta.

Storhandling på agendan och fisk på menyn idag.

Nu är det inte alltför många dagar tills vi drar till Thailand. Ville bockar av dag för dag på sin lilla kalender. KAn knappt vänta längre.


Sjukling

Olle är sjuk. Kom precis hem från barnmottagningen. Ingen öroninflammation som jag trodde.

Det enda han sov bra i natt var mellan 4.30 och 5.30. Resterande tid från 19.00 i ågr kväll var han ledsen var 10 minut. Hela natten.

Ni som följer bloggen kan då räkan ut att jag sovit ca 11 timmar sedan i fredags. Funkar ändå. Hur bra man nu kan funka utan sömn. Kan tänkamig att jag inte borde ta några viktiga beslut just nu. Inga beslut över huvudtaget kanske.

Får vagga, leka, vyssa, roa och bära Olle genom dagen och natten. Eller natten får sambon ta förresten. Jag hade natten som var.

Ville ville inte gå till förskolan idag heller. Gråt och tårar och "snälla jag vill inte gå". Som varje måndag ungefär. Han går så lite på dagis. KOmmer inte riktigt in i det. Men ack så viktigt att han får gå och träffa jämnåriga och leka och lära. Hemma med mig är han så mycket ändå. Men visst är det tufft när han är ledsen.

Ska hämta honom snart. Borde stoppa i mig något att äta. Annars kanske man svimmar också. Av både utmattning och brist på energi av mat.




summering



Alla hjärtans dag!!!!

Har inte gjort något speciellt för mina närmaste med tanke på dagen. Men min mamma fick ett fint ljus som var speciellt för att hon är en sådan underbar mormor. Hon har haft hand om killarna i gårkväll och i morse. Hon är värd alla hjärtan i världen.

Av min sambo fick jag en liten present ockaå En av mina favoritfilmer: A beautiful mind. Har ni inte sett den - se den! Tror att jag skrivit om den filmen förut här i bloggen. Det är en sådan där film som blir lika intressant att se en andra och tredje gång. Dessa filmer växer inte på träd. Men denna är en guldrulle, enligt mig. Så tack kära T!

I går hade jag ju tjejmiddag. De finns ju olika varianter på dessa, och man hoppas ju alltid att de man bjudit ska var på bra humör (de smittar så bra) och ha kul. Å i går var det en riktig fullträff. En sådan där smällkaramell, kalaskul, superduper, arsgarvande, ont i käkarna av skratt - kväll. Å det är tack var er alla som kom och gjorde det så bra. Ni är bäst!!! Tack för att ni gjorde min och förhoppningsvis allas kväll till en minnesvärd en.

Idag har dagen gått av bara farten. Upp i hyfsad tid i morse och städade undan de sista från kvällen. I med en macka och sen hem till mamma där killarna var. Gosade, fikade och myste någon timma innan det var dax för mig och Ville att gå på kalas i en närliggande gympasal.

Det var tema: sport. Det spelades innebandy, basket, gjordes kullerbyttor och rockades med rockringar. Det var minipizzor och tårtor i form av stadens ishockelag. Det hela avslutades med en skattjakt och godispåse. Mycket uppskattatt och kul!

Sen hem till mamma igen och fixade mellis och sen packa i hop hela bohaget och hem. Upp med allt och sen på middag hos svärisarna. Sen kom sambon hem från fjälllen och nu har vi precis kommit hem och lagt båda killarna.

Olle är sjuk. Fått feber och är snorig som sjutton. Hostar och rosslar. Det verkar inte var någon fara men han har varit hängig idag. Så nu sover han som en stock. Vet att natten inte är något att se fram mot, men vi får hjälpas åt.

Nu ska jag avsluta och gå ner och slänga mig i soffan. Mycket nöjd men helgen!!!




Partytarmen påkopplad

Japp!! Nu är man igång....laddar redan för i morgon...blev så extra extra sugen när jag hörde lite Gaga på radion i bilen. Var bara tvungen att lägga upp en video. Den berättar inte särskilt mycket men musiken gör mig party-sugen!

Så kom igen brudar!!!!!!!I morgon är de fest!!!





Vänner och sovrutiner

Även fast natten varit ”kack” så är jag på bra humör! Har så mycket roligt att se fram mot den här helgen.

 

Sambon drar till fjällen och har de gott med sitt jobb, medan vi är kvar hemma och har de bra. Ikväll är vi bortbjuden på middag hos svärisarna. Himla trevligt att bli bortbjuden. Slippa laga mat och tänka på vad man ska laga som passar alla. Man blir lite bortskämd, lite vardagslyx.

 

Kändes som om helgen började redan igår. Hade middagsgäst och då laga vi lite extra gott. Ädelostfyllda färsbiffar med klyftpotatis. Lite Gino till efterrätt. Mumsmums!

 

Sen i morgon har vi min efterlängtade tjejmiddag. Får hjälp med förrätt och efterrätt. Vilket är tur då vi blir så många. Men inte alla kommer som jag vill. De finns många olika anledningar till varför jag inte kan ha alla här som jag vill. Någon ska bort, någon har saker hemma att ta hand om, någon är inte bjuden, någon är sjuk. Anledningarna är olika men lika viktiga. Jag kan inte få ha alla här. Jag kan inte få allt. Inte alla på en gång. Det betyder inte att de är mindre viktiga.

 

Mina vänner är som en stor skatt. Några rubiner, några safirer andra diamanter. Tillsammans bildar de ett spektrum av färger, glädje och kraft. En kraft som inte går att hitta någon annanstans. De blir hårda och oslagbara. Tack för att ni finns!

 

 

 

Även fast vi ska bort ikväll så blir kvällen tidig. Jag gillar att komma hem i tid och lägga barnen. Är ganska noga med deras sovrutiner. Resultatet är att de är väldigt lätta att lägga och att de sover bra på förnatten. Ja Ville sover hela natten (de tog bara 4 år), efter lite andra system och grejer som jag inte orkar ta här. Olle sover lite hur som helst just nu. Han är nog lite förkyld fast de knappt märks. Men han sover ändå bra på förnatten. Dvs fram till 01.. Sen vaknar han lite titt som tätt just nu. I bästa fall vaknar han bara en gång och äter. Me de är drömnätter, men de inträffar faktisk då och då. Mycket oftare än med Ville i alla fall. Å han är ju min referens på det.

 

Detta med sovrutiner är ju ett ganska ”hett” ämne att diskutera med andra småbarnsföräldrar. Alla har sina knep och metoder: 5 minuters-metoden, Sova –hela- natten- metoden (Anna W), sova bredvid föräldrarna i deras säng, sova egen säng, sova lite hur som helst, sova eget rum, sova i föräldrarnas rum….ja……you name it!

 

Lika många sätt som de finns barn ungefär. Grejen är att alla metoder inte funkar på alla barn. Bara för att en metod funkar på mina barn behöver den inte funka på någon annans. Har många tydliga exempel på detta. Men man kan väl ändå konstatera att de flesta barn sover till slut bra. Till slut…eller faktisk så vet jag vuxna som berättat att de aldrig fick bra rutiner på sovandet när de var små…och att de sitter kvar än i dag. De har sömnproblem, vänder på dygnet, svårt att somna om när de vaknar osv.…..

 

Ja…så blev de lite om sömn också.

 

Man anpassar sig också. Innan jag fick barn sov jag i snitt 9 timmar ostört per natt. Idag snittar jag 5-6 timmar, störd sömn. Lika glad är jag för de….kanske lite mer gråtmild bara.


Alltid

Jag vet att du sover
känner värmen från din hud
bara lukten gör mej svag
men jag vågar inte väcka dej nu


Jag skulle ge dej
allting du pekar på
men bara när du inte hör
vågar jag säga så


Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
när du inte ser på
och genomskinlig grå
blir jag
utan dina andetag


Min klocka har stannat
under dina ögonlock
fladdrar drömmarna förbi
inuti är du fjäderlätt och vit


Och utan ett ljud
mitt hjärta i din hand
har jag tappat bort mitt språk
det fastnar i ditt hår


Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
när du inte ser på
och färglös som en tår
blir jag
utan dina andetag


Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
om du inte ser på
och genomskinlig grå
vad vore jag
utan dina andetag


Vad vore jag
utan dina andetag


inte många rätt

Igår var en riktig skitdag. Kom knappt ihåg den. Ont i kroppen, magen och migrän. Inte många rätt där inte. Slumrade och kisade mig genom dagen.

Dagen gick i dag är en ny dag. Migränen kvar men känner mig bättre. Ska ner och hämta ut min medicin så försvinner den nog under eftermiddagen.

Mycket jobb-prat nu. Många som ringer och hör av sig och vill bolla. Kul men inte i går. Idag roligare igen. KAnske ska skriva upp alla telefonsamtal som jag kan cascha ut lite sen. =)

Nu har min mamma kommit så jag kan åka ner till The drug-store och hämta lite mot skallen.

Uppdatering senare

Lunch på stan, en rolig inbjudan och bacillerna

Provade nya Café Kulan idag. Helt ok ställe. Kanske inte så mysigt men fräsht och fint och trevlig personal. Rymligt också. Tur när man har barn och ska äta.

Himla trevligt var det i alla fall och träffa S. Det blir inte så ofta så när vi får till en träff har vi mycket att prata om. Tiden rinner iväg och vips var kl nästan 13 och det var dax att hämta herr Storbralla på dagis.

När vi kom hem hade han fått post. Oj oj vad spännande! Kanske en kalasinbjudan? jojo...minnsan. En dagiskompis som fyller 6 och har kalas på söndag. Så nu har vi planerat presentinköp och tackat ja till inbjudan.

Det kommer bli fullt ös i helgen. Först min tjejmiddag och sen hem till mamma där killarna sover...sen därifrån på kalas med Ville. Misstänker att jag inte får lämna honom och sedan gå, utan vara kvar och vara med i innebandymatchen som utlovades. Men det ser jag fram mot. Lite innebandy är heller aldrig fel.

Sambon är förkyld....han var det för 2 veckor sedna och precis när allt gett med sig kom den tillbaka. Sönerna och jag har klarat oss bra. Min mamma ligger nerbäddad och är förkyld och har feber. På dagis härjar magsjukan. Voine voine.......Jag känner en liten förkylninsbacill som vill gripa tag i mig.....Häck väck säger ja!!! Inget ska få förstöra min tjej-helg, Villes kalas-helg och sambons fjällen-helg........men ni hör riskerna va? Så har ni lite extra god feel-good ebergi att sända - var god sänd =)

Bacillen Arne som vill åt mig - BORT!!!!!

Olle blir en pussgroda

pussgrodor body

Den här fina bodyn får Olle snart!!!! PUssgroda från Me and I.

Pussgroda på en Gosbulle. De blir riktigt bra de!

buskul

Måndag , here I come!!!

Är inte alldeles utvilad (men vem är det som är småbarnsförälder?) men måndagen känns riktig tbra. Har tvättat lite, käkat lunch och Olle är på bra humör. "hittade" en bortglömt klädlåda med massor av bra kläder som Olle kan ha efter Ville. Bra inför Thailöandsresan. Vill inte skaffa nytt då allt kommer bli förstört av salt och sol och tvätt.

Men de roligaste av allt är att min "jobb-hjärna" har vaknat till liv. Skrämmande kanske en del tycker, men jag är laddad!

Klurar på nytänkande lösningar, nya sätt att arbeta och diverse som har med jobbet att göra. Bollar idér och tänker högt med bra människor. Ska snart även träffa chefen. Kan vara bra :) Så att alla är med tåget vill säga.

Så...."grattis Norrtälje - ni kommer få mer av......"Ungefär som Dressman reklamen. Mer än så kan jag inte avslöja. Det vore för mycket. Men lovar att återkomma när planerna sätts till verket. Något annat finns inte. Där kan jag vara så envis att jag ser till att få som jag och andra vill. Det gäller bara att vara smart och prata rätt språk med rätt personer.

Oj vad sådant är viktigt att jag fått erfara. Har många exempel på att ordens makt spelar roll. Hur man säger saker. Hur man säger och till vem man säger. Gäller verkligen att hålla tungan rätt i munnen. Så de försäker jag göra.

Veckan som kommer bjuder på mycket. Träff med vän i morgon på nya cafét i stan. Prat med bästa bästa i telefon varje dag . M i like you a lot!!!!

Trevlig middag på torsdag med sambo och vän. Sen drar han till fjällen (fest hela kvällen) över helgen. Då slår man till och har tjejmiddag på lördag!!! Tjoho och klackarna i taket. Barnvakt och hela grejen. Är så laddad!
(bara lite nervös för att Olle ska sova borta , de kommer gå så bra så bra.....easy bara nu lilla Bullninjan)

Så fullrulle hela veckan lång!!!

Keep in toucht!!!




Tränat

Rackarns vad jag tog i idag på spinningpasset!!!! Helt slut blev jag.....Ändå struntade jag i nedvarvning och gick raka vägen upp till gymet och körde lite armar och axlar + mage.

Vad har hänt liksom? Ja...antingen så tränar jag eller så tränar jag inte. Antingen äter jag godis eller inte.

De är de två sakerna i livet som jag är svart eller vit på. Resten försöker jag ha  balanserad och nyanserad inställning till (enligt mig själv) Sen stämmer säkert inte det heller. Ni som känner mig vet bättre än jag antagligen. Kommentera gärna!!! Behöver feedback på vad jag kan bli mer nyanserad till.

Men de känns bra skönt nu i alla fall. Ätit en massa bra mat och snart ska Ville och jag upp och kolla Innebandy.

Sen kommer barnens faster hit. Mys mys. Laga käk och kolla Mello.


Grattis Olle!!

Tydligen har Olle Bolibompa namnsdag idag!!!! Grattis till dig lilla hjärtat!

För er som int eär i barnsvängen och inte vet vad Bolibompa-namnsdag är: Alla barn som inte har en egen dag i den svenska kalendern, får skicka in och önska sig en egen namnsdag i Bolibompa. Det pågår för andr aåret nu och är så härligt.

Då kan alla Smilla, Nova, Muhammed, Kevin, Noha, Fylke, Ashmed och alla andr ahäligheter barn få en egen dag!!!


Föräldrarollen

Vad innebär det att vara förälder? Finns det något sätt som är rätt?

 

Svaren på dess frågor skulle inte få utrymme på denna blogg. Men det är väldigt intressant att uppehålla sig vid ett tag.

 

För mig är en sak tydlig. Det är absolut inte samma sak andra gången man får barn, som första. Man är absolut inte på samma sätt. Så därför är det inte särskilt konstigt att syskon som växer upp i samma familj inte är särskilt lika. Skulle man be dem beskriva sin uppväxt i familjen, skulle man få totalt olika berättelser. Som olika liv kan man säga.

 

Var på en föreläsning om syskon och sin plats i syskonskaran. Hur det påverkar en som person senare i livet? Väldigt intressant. Det mesta stämde in på mig och sambon. Båda är äldst och alltså storebror respektive storesyster.  Hur är man som mamma/pappa och hur väljer man yrke och position i livet? Allt stämde in.

 

Föreläsaren menade att äldsta syskon är mer ansvarstagande, mer allvarliga, mer ordningsamma än sina mindre syskon. Som minst i en syskonskara är man ofta mer äventyrlig, mer spontan och rebellisk.

 

Vi får se om det kommer stämma in på Ville och Olle.

 

Som förstagångs mamma var jag ganska orolig för honom, hade kolla på det mesta (hade jag inte det så skaffade jag mig koll), försökte ligga steget före och veta vilken fas han skulle komma in i så jag kunde ge honom det han behövde för att utvecklas så bra som möjligt, hård på rutiner (sov/mat tider), kollade upp minsta lilla grej, var på bvc ofta, gick i föräldragrupp, hade ”stam-kort” på familjecentret och öppna förskolan, fikade på stan med andra mammor som hade barn i samma ålder, gick på babysim, gick på rytmikgrupp mm mm.

 

Som andragångs mamma är jag mer spontan, inte hälften så orolig, fortfarande ganska noga med rutiner för mat och sov, fikar nästan aldrig på stan, har inte varit på familjecentret en enda gång, inte heller på öppna förskolan (bacill-härdarnas paradis), går på de träffar jag ska på bvc, träffar mest bara en eller två kompisar som är mina bästa vänner. Å då ses vi hemma hos varandra. Blir sällan upprörd när jag inte har koll för jag vet att det bara är en ”fas” som snart går över.

 

Så….visst vore det väldigt konstigt om Ville och Olle blir lika som individer bara för att de växer upp i samma familj. Jag har ju varit och är olika. Jag är så glad att jag fick bli lugn och trygg och avslappnad med Olle. Efter den start vi fick tillsammans så trodde jag den önskan skulle vara förbi. Att få bli lite coolare som mamma andra gången.

 

Men nu har jag kommit dit. Visst finns det ett rum i mitt hjärta där oron för framtiden ligger…..men den är inte värre eller större än den jag har för Ville.

 

Den oro och omtanke vi alla föräldrar får när våra barn kommer till världen. Beskyddande om helt sund.


Fredagsfeeling och snart Melodifestivalen

Fredag idag. Har lite saker att få gjort.

Ska storstäda hela huset så att man slipper hålla på med det när det är helg. Ut och åka lite skridskor med Ville och själv få lite luft.

Plocka undan och få lite helg-feeling. Rosorna på bordet gör att jag är på extra bra humör. Så himla fina!!!

I morogn blir det ett spinningpass på morgonen och sen lite styrka upp på gymet. Skönt att komma igång ordentligt resan på morgonen. Sedan hemma och så vill säkert sambon träna lite. Sen sen sen....är det deltävling i Melodifestivalen! Tjoho!

Har alltid gillat att kolla. Å stora Eurovisionen är ju finalen. Men inte längre. Den går bort. Nu är det roligast att kolla deltävlingarna i Sverige. I morgon är nog Salem min favorit. Har inte hört låtarna än (de spelas idag på P3 om man vill tjuvlyssna) men Salem brukar inte göra en besviken med sin musik.




I år har de verkligen försökt tänka till och blanda lite mer än vad de brukar göra. Har bara väntat på att de mer ska ta till vara på all den fantastiska musik vi har i Sverige.

Förut var det ju lite fult, B att vara med i festivalen. Men många artister verkar ha ändrat uppfattning, eller i vilket fall som helst förstå vilken bra marknadsföring det är att deltaga. Många som kolla roch många som får upp ögonen för artisterna.

Så vill man nå många och nå ut som artist, är faktis Melodifestivalen att bra forum. Vet att många inte håller med mig nu....men det säljer  alla fall. Om man nu vill sälja som artist. 

Ska bli intressant att höra Frispråkaren också. Hoppas det inte är dagisrap,utan något mera mer tungt.

Hörs då!

 

 
 

TIO

Var de till antalet.

De mörkröda rosorna som stod på bordet när jag kom ner. Du är bäst!!!!!!!


Jag gjode det igen

Fick till en fiskrätt. Faktis inte så tokig. Bäst hittills (andra försöket) Smaka helt ok. Nästan gott faktis.

En variant på lax med citron, röd pesto och parmesan. Ville gillade det också! Men han äter nästa allt jag lagar. Tacksamt. Ibland säger han " det här var inte min smak" men äter ändå. Idag åt han upp allt och sa sen.."lite för starkt men gott ändå"

Då känns det ändå värt att prova nytt!!

Nästa gång får det blir en vit fisk. Ska vara lite lättare att få bort fisk-smaken på dessa...har jag hört ;)

Idag har jag och pojkarna varit på stan och gjort lite ärenden. Sen lunch hos M och hennes minsta. Alltid så skönt att slå sig ner hos henne i köket och bara vara. Ingen stress och inget jobbigt. Bara laddande.........Har tappat lusten för en del små energtjuvar. Tillsammans tror de att de är starka men då vet de inte att de har med en av stadens positivaste människor att göra!!!

Så "hit me"bara!!!!


My is back in town

Lilla My har åter visat sig.

Hum...inte likt mig att bli så upprörd. Eller är det kanske det? Fast jag kasnke inte reflekterat så mycket äver det förut?

Vet att jag kan "gå igång" på saker som: lathet, långsamhet, nedvärdering av andra, när människor inte håller vad de lovat, när människor inte utför sina åtaganden/arbetsuppgifter, inskränkta och dryga personer.....viljan att inte vilja förändra sig när man har möjlighet.

Ovan saker har jag dock rätt bra koll på och låter mig inte provoceras till att bli arg. Läget är under kontroll.

Men de sista dagarna har jag inte haft koll. HUmöret har åkt iväg och jag bli så irriterad över när inte folk i maktpostion gör de som de har blivit ålagada att göra..Grrrrrrrrr

Men de är inte mer än människor de med och har helt säkert en anledning till varför de gör som de gör.

När jag lugnat mig över det som gjort mig arg och irriterad brukar jag föröska tänka att människan i fråga inte har kontakt med lösning inom sig själv. Att hon behöver hjälp att hitta den. Om hon vill hitta den. För en del tar det tid - för andra går det lite fortare - för andra kommer det aldrig. UNder tiden såtr jag bredvid och kan inte annat göra än att vänta. Vänta in människan.

Men ibland är det väldigt jobbigt att vänta. Frusterande.

Olle kirra testet

Olle did it again!!! Gjorde test utan anmärkning.

Så sköööööööööööööönt!

Heja Olle!!!


Daderyd i dag



Idag ska jag och Olle till Daderyd - igen. Den här gången gäller det hans ögon. Jag har berättat förut att de vill kolla upp hans högra öga. Så vi beger oss snart av så fort Olle har vaknat efter sin lilla sovstund.

På förmiddagen hade jag besök av V och hennes son. Så himla goa. Har sagt det förut men säger det igen. Är lyckligt lottad över alla mina goda vänner!

I kväll är de tmin träningskväll. Blir gym och kondition på Friskis. Härligt!


Partyfransar


Dettta måste vara en riktigt bra party-mascara!!! Inget jag har användning av idag ...kan jag lugnt konstatera...men i sommar kanske?

Vinterdag



 


passport please

Ryggen verkar nu ok. Inte bra men ok. Kanske sträckte jag till den ? Om man nu kan sträcka ryggen...får kolla med naprapaten..

I dag har jag fått lite gjort i alla fall. Fixat lite hemma och sen drog jag och Olle i väg och hämtade hans pass. Så söt!!!! Det står i passet att innehavaren inte själv kan underteckna med sin underskrift. Hur gullig tär inte de?

Han kanske kommer tycka det är mindre roligt när han är 5. För nu måste han ha samma pass tills han är 5 år. Kommer nog växa till sig lite mer än de 70 cm över havet som han mäter nu. =) Ville är ändå rätt lik sig från sitt pass som han fick som 2 åring. Vi får se med Olle.

På väg hem från polisen så stannade jag för en snabb-kaffe på min arbetsplats. Blev kvar i 2 1/5 timma. Blev bjuden på både fika och lunch. Så trevliga kollegor man har. De gullade med Olle och beundrade allt han gjorde och hur glad han är. Han i sin tur blev så glad med nya ansikten och att alla ville leka med honom.

Sen bar de iväg och hämtade Ville från förskolan. Nu ska vi äta mellis och surra med mormor Svea lite grand!


Ryggpanik

Pang! Eller snarare som att bli stucken av en kniv i ryggen.

I natt när jag satt mig upp och skulle ta Olles napp på sängbodet, högg det till i ryggen. Panik. Nej nej nej nej....Kändes som den gång jag fick ryggskott.

Nu på morgonen känns det itne lika farligt längre. Men ont gör det. Fattar inte vad min rygg försöker säga mig. Jag tränar för att den ska bli glad och jag äter bra och rör mig. Varför gillar den bara inte läget?

Får ta de lugnt idag och känna in. Känns som om något sitte rmellan skulderbladen. Fasiken också. 


Nice for my ears


Inställt fika men nya gäster

Fick just veta att min fikabesök inte kommer. Å jag som laddat med goda bollar! Riktigta energibomber med 70% choklad och tranbär och goa grejer. Men de kommer nog gå åt ändå. ;) Å besöket kommer en annan dag får jag hoppas.

Bästa M och hennes två små kommer över. Kände att jag behövde sällskap och vuxenkontakt med likasinnande idag. Tur att de finns många goa vänner som också är i liknande situation och som är sugen på prat, prat, prat.

Olle kan nästan sitta helt själv nu!!!!!! Wow! Å i helgen ålande han fram en halvmeter! Här händer det grejer vill jag lova. Fort fort fort. Tiden rinner iväg och ibland går det så fort att jag knappt hänger med. Ville har också haft en bra helg. Mycket mys och nära sin mamma och pappa. Det behöver han nu. Att få vara extra nära.

JA...annars så är det en vecka med lite av varje framför mig. I morogn besök av en gammal vän som går sjukskriven för en lite mindre operation. På onsdag beger jag och Olle oss till Danderyd för att träffa en ögonläkare. De vill ta en extra titt på Olles högra öga. Som är lite mindre. PRecis som sin brors och mitt och min bror och min mammas. Så de är nog genetiskt. Men Olles ska kollas upp.

Han "kan, får" inte ha avvikande saker utan att de kollas. Vilket är bra men ibland jobbigt. Noga noga. Känner mig inte speciellt orolig eftersom jag inte ens reflekterat över ögat. Utan mer konstaterat att det är som våra andras ögon. Lite mindre, lite originellare lite speciellare. Som Nemos lilla fena ungefär. =)




RSS 2.0