Olle på Astid L. idag

Idag har vi varit på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Olle var en klippa - som alltid! Se hela bilden

Hade en tid hos arbetsterapeuten. Vi ingår i ett forskningsprojekt som nu pågått ca 2-3 år. Det positiva är att nu har det fått en doktoranttjänst, så om ca 4 år kommer en utvärdering av allt det som vi ingår i.

Det är första gången som man forskar på så här små barn. Det finns någon studie från 18 månaders ålder, men inte den heller är särskilt omfattande. Olle är en av de minsta i denna studie. Man kan var yngst 3 månader, och det var han. Vi har förstått att de är ganska ovanligt att märka så tidigt att något inte är okej. Att ha upptäkt att han haft en stroke så tidigt är vad vi och andra med oss tror  - något positivt.

Hur positivt det nu kan vara. Helst skulle vi ju vait utan den. Så är de ju.

Hur som helst. Olle fixa biffen idag. =) Han fick sitta i en barnstol (lätt framåtlutat kan jag säga,,,så stabil är han inte ännu) och så tog arbetsterapeuten fram olika leksaker till honom. Hon kollade hur han tog dem, om han använde olika grepp, om han gjorde lika med höger och vänster sida. Samtidigt filmades allting. Efteråt kommer hon och en till koll aigenom filmen för att se om de ser någon sidskillnad i motoriken. De ringer om de ser något, annars träffar vi dem igen om ca 1 1/2 månad.

Olle blev trött efter ett tag. Då var det bara nappen och snuttefilten som skulle fram. På med alla kläder och hem i bilen. Somnade efter en stund och sov hela vägen hem.

Såå...nu är vi hemma och har fått i oss lunch. Sambon har hämtat Ville på dagis och åkte en sväng på stan. Jag håller på att packa upp i köksskåpen. Snälla grannarna köpte hyllplan på Ikea igår. Så nu kan jag Änligen packak upp allt!


Kommentarer
Postat av: Erika

Hej,

Tack för att du skriver så bra och öppet om vad ni gick igenom när Olle föddes och hur det går. Vi var med om samma sak för en vecka sen när vår son föddes, jag skulle gärna komma i kontakt med dig.

2010-01-13 @ 00:46:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0