Julgodis, del 3

Idag hade vi julmingel på min arbetsplats.

För andra året i rad bjöd vi in till lite trevligheter i form av bland annat; glögg, julmust, kaffe och en massa gott fika. Jag hade ett litet cupcakes-uppdrag och hade gjort en variant av kladdkakemuffins med pepparkakssmak.

 

Jag dekorerade dem med lite vispad grädde och ett litet rött hjärta. Det var en strykande åtgång och fick höra att även den som inte brukar äta sötsaker, hade provat en och tyckte den var toppen! Väldigt kul att höra!

 

Lite bilder från idag och sedan hittar ni receptet längre ner på sidan!
 
 

100 gram mörk choklad
125 gram rumsvarmt smör
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk nejlika
1/2 tsk kardemumma

Grädde och strösselhjärtan till dekoration

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Bryt 100 gram choklad i bitar och smält den.
  • Vispa smör, socker och vaniljsocker, och vispa sedan i ett ägg i taget.
  • Rör ner den smälta chokladen.
  • Vänd sedan ner siktat mjöl, kakao och kryddor. Placera muffinsformar i en minimuffinsplåt, och spritsa/skeda i smeten i formarna.
  • Fyll dem till ungefär två tredjedelar.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 12-13 minuter. Muffinsarna ska vara kladdiga - de sjunker ihop och blir lite mer kompakta när de svalnar
  • Vispa grädden hårt och spritsa muffinsarna. Dekorera med lilla röda hjärtat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0