Lite nyttiga Rabarbermuffins till kollegan
Men kommer det ett litet baksug så kommer det. Yngsta sonen och jag fick en mysig stund i köket då vi hjälptes åt att rodda ihop en muffinssmet. Ja eller han slicka mest slickepotten och jag bakade.
Jag ville göra muffins med rabarber men hittade inget bra recept, så jag gjorde ett själv. Blev riktigt goda och saftiga! Å lite nyttiga. Vill jag tro i alla fall. Min kollega blev väldigt nöjd och glad i alla fall. Härligt!
Ni som vill prova själva, här kommer receptet!

Först ut i trädgården och plocka in lite rabarber! Tog fyra/fem stjälkar.
Ugn: 175 grader för stora muffins (12 st)
Sen vispade jag ihop:
2 ekologiska ägg
1, 2 dl Stevia strö
1 tsk vaniljsocker
Låt det vispa så det blir riktigt pösigt.
Smält och rör ihop:
100 g smör
2 dl mjölk
rivet skal från en citron
Blanda ihop:
4 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Smuldeg:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl dinkelmjöl
0,75 dl Stevia strö
Rabarberblandning:
Tärna ca 4-5 stjälkar rabarber. Lägg rabarbern i en kastrull tillsammans med 1, 5 msk smör och rör ihop. Strö över 2 tsk kanel och 1 msk Stevia strö. Låt koka ihop.
Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal i äggsmeten. Rör ner mjölblandningen i smeten.
OBS! Rör inte för mycket, då blir degen stabbig. Blanda lätt så blir den luftig och saftig. Häll sedan rabarberblandningen i resten av smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och häll i smeten. Strö lite smuldeg ovanpå varje muffins.
Grädda i ca 20 minuter!
De var goda att äta som de var men skulle säkert bli ännu ljuvligare med vaniljsås eller vaniljglass!
Voilá!
Åh,dem ska jag göra m bovete så de blir glutenfria:)
Bra m stevia,konstigt att ngt söt kan vara nyttigt;)
FEL adress till mej..här är den ju:)
ja de blev bra! Å så kan man ju göra på soyamjölk/möjölkfritt margarin om man vill ha mjölkfria!=) riktigt goda och saftiga blev de!
Hej! Har du börjat blogga igen? Eller ja, dum fråga, det ser jag ju! Kul! Måste kolla med Jenny om det blev bra med bovete, lät smarrigt det här! Kram
Japp! Blogg igång! Fast lite annat fokus denna gång. Bovetemjöl funkar nog alldeles utmärkt!